Hlavní obsah

Udine se po výhře nad Interem bodově dotáhlo na vedoucí AC Milán

MILÁN

Fotbalisté Udine zvítězili v italské lize na hřišti Interu Milán 1:0 a minimálně do nedělních zápasů se bodově dotáhli na vedoucí AC Milán. Svěřenci trenéra Franceska Guidolina se v Serii A dočkali první venkovní výhry od úvodního kola. Trápící se Inter prohrál pošesté ze dvanácti odehraných utkání a zůstává až na patnáctém místě.

Článek

Dramatické utkání rozhodl v 73. minutě chilský univerzál Mauricio Isla po přihrávce Antonia Floro-Florese. Šance Interu na vyrovnání pak snížil čtyři minuty před koncem vyloučený kapitán Javier Zanetti za faul v pokutovém území. Z odpískané penalty však Antonio Di Natale nepřekonal brankáře Júlia Césara.

Krátce nato rozhodčí nařídil pokutový kop také na druhé straně, ale útočník "Nerazzurri" Giampaolo Pazzini dokonce přestřelil branku. V úplném závěru byl ještě vyloučen obránce Udine Damiano Ferronetti, ale hosté těsný náskok udrželi.

Neapol doma porazila Lecce jasně 4:2 a zvítězila teprve ve druhém z posledních osmi ligových duelů. Dvě branky zaznamenal uruguayský kanonýr Edinson Cavani.

Italská fotbalová liga - 14. kolo:
Inter Milán - Udine 0:1 (73. Isla), Neapol - Lecce 4:2 (26. Lavezzi, 33. Cavani, 41. Džemaili - 54. Muriel, 90.+2 Corvia).

Reklama

Související témata: