Hlavní obsah

Juventus ukončil neprůstřelnost Ceseny a zůstává v čele ligy

ŘÍM

Fotbalisté Juventusu v závěru utkání 14. kola italské ligy ukončili více než tři zápasy dlouhou neprůstřelnost předposlední Ceseny. Po vítězství 2:0 uhájili vedení v tabulce před AC Milán a Udine. AS Řím inkasoval dvakrát z penalty a při porážce na hřišti Fiorentiny 0:3 dohrával utkání v osmi hráčích.

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Fotbalisté Juvetusu zůstávají v čele Serie A

Článek

Hráči "Staré dámy" svého soupeře od začátku mačkali, avšak místo střelby volili zbytečné přihrávky až před prázdnou branku, které úspěch nepřinášely. Cesena stejně jako v posledních soutěžních zápasech výborně bránila a na novém stadionu Juventusu předváděla, proč více než 300 minut neinkasovala.

Domácí protrhli trápení až v 72. minutě, kdy z nenápadné pozice na hranici pokutového území skóroval posedmé v sezoně Claudio Marchisio. O deset minut později byl za faul na střídajícího Emanuela Giaccheriniho vyloučen brankář Francesco Antonioli a mezi tyče se musel postavit uruguayský stoper Guillermo Rodríguez. Na penaltu Artura Vidala nestačil, ve zbytku zápasu však předvedl jeden dobrý zákrok a udržel skóre 0:2.

Jen osm minut strávil na hřišti Alessandro Del Piero. Slavný útočník nastoupil v 56. minutě místo Mirka Vučiniče, po zásahu kopačkou soupeře musel ale s krvavým zraněním v obličeji vzápětí opustit hřiště na nosítkách. Ránu nad jeho levým obočím museli doktoři spravit osmi stehy.

Nový trenér Delio Rossi na lavičce Fiorentiny na třetí pokus zvítězil. V domácím souboji s AS Řím vedli jeho hráči už od 17. minuty, kdy se prosadil útočník Stevan Jovetič z penalty. Soupeře zároveň oslabil stoper Juan a svěřenci trenéra Luise Enriqueho už v deseti nenašli sílu na zvrat.

Na 2:0 zvýšil ještě před půlí Alessandro Gamberini, poslední branku dal znovu z penalty Silva, zatímco do sprch musela předčasně pro změnu letní útočná posila AS Bojan Krkic. Už předtím byl vyloučen i Fernando Gago, takže hosté končili zápas v málo vídaném počtu osmi hráčů.

Stadion ve Florencii uctil minutovým potleskem před zápasem památku bývalého kapitána brazilské fotbalové reprezentace Sócratese, který dnes nad ránem zemřel ve věku 57 let. Hráče Fiorentiny ze sezony 1984/85 uctili černými páskami na rukou i domácí fotbalisté.

Za Chievo nastoupil v domácím zápase proti Bergamu v základní sestavě český záložník Kamil Vacek, k možnému posunu v tabulce před AS Řím a další trojici týmů mu však nepomohl. V bezbrankovém zápase vydržel na hřišti 66 minut.

Italská fotbalová liga - 14. kolo:
Catania - Cagliari 0:1 (64. Ibarbo), Boloňa - Siena 1:0 (28. Di Vaio), Chievo - Bergamo 0:0, Fiorentina - AS Řím 3:0 (17. Jovetič z pen., 44. Gamberini, 86. Silva z pen.), Juventus Turín - Cesena 2:0 (72. Marchisio, 83. Vidal z pen.), Parma - Palermo 0:0.

Reklama

Související témata: