Hlavní obsah

Dlouholetý kapitán fotbalistů AS Řím Totti uvažuje o odchodu

ŘÍM

Italský fotbalový klub AS Řím by mohl přijít o svého dlouholetého kapitána Franceska Tottiho. Pětatřicetiletý útočník v pondělním zápase s Juventusem, který skončil remízou 1:1, neproměnil v druhé půli penaltu a musel čelit vlně kritiky.

Foto: Jonathan Moscrop, Lapresse, ČTK/AP

Francesko Totti nastřeluje z penalty jen brankáře Juventusu Buffona.

Článek

Novinářům posléze Totti sdělil, že v poslední době o odchodu často uvažuje. "Bylo by to pro mě nejtěžší rozhodnutí v kariéře, ale pokud se situace bude nadále vyvíjet jako doposud, tak je to opravdu možné," uvedl římský rodák.

Mistr světa z roku 2006 působí v AS už od žákovských let. Neopustil jej, ani když o něj stála řada velkoklubů po celé Evropě, a stal se jednou z největších postav historie římského celku. S přibývajícím věkem však jeho herní vytížení klesá a často do zápasů nastupuje jen jako střídající hráč.

Nešetří ho ani fanoušci

V poslední době svoji ikonu nešetří ani fanoušci, kteří se pozastavují nad tím, jestli má Totti desátému týmu ligové tabulky stále co dát. Zcela odlišný názor má ale sportovní ředitel klubu Walter Sabatini, který si AS bez Tottiho nedokáže představit.

"Totti nikam nepůjde. On je Řím a Řím nikdy neumře. Bude reprezentovat naši značku v dalších mnoha letech. Máme s ním dohodu, že až ukončí aktivní kariéru, tak se rovnou zapojí do vedení klubu," prohlásil Sabatini.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články