Hlavní obsah

AC Milán se po výhře nad Sienou posunul do čela italské ligy

MILÁN

Fotbalisté mistrovského AC Milán porazili v italské lize nováčka Sienu 2:0 a minimálně do nedělního programu se posunuli do čela tabulky. Domácí, kteří prodloužili svou ligovou neporazitelnost na deset utkání, vstřelili obě branky v druhém poločase.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Útočník AC Milán Zlatan Ibrahimovič se raduje z branky.

Článek

Outsider dokázal na San Siru vzdorovat jen v první půli. Bezbrankový stav prolomil devět minut po přestávce přízemní střelou k tyči záložník Antonio Nocerino.

Deset minut po něm zvýšil z penalty nejlepší střelec "Rossoneri“ Zlatan Ibrahimovic. Švédský útočník si připsal jubilejní desátý ligový gól v sezoně, k polovině z nich mu pomohly právě pokutové kopy.

Milánský celek uspěl i přesto, že den před utkáním přišel o krajní beky Ignazia Abateho a Luku Antoniniho. Na početné marodce jsou již delší dobu další zranění obránci Alessandro Nesta, Mario Yepes, Gianluca Zambrotta i uzdravující se brankářská jednička Christian Abbiati.

Italská fotbalová liga - 16. kolo:
Chievo - Cagliari 2:0 (35. Thereau, 59. Sardo), AC Milán - Siena 2:0 (54. Nocerino, 64. Ibrahimovic z pen.), Fiorentina - Bergamo 2:2 (9. Gilardino, 88. Jovetič - 81. Masiello, 86. Denis).

Reklama

Související témata: