Hlavní obsah

O fotbalistu Kozáka z Lazia Řím se údajně zajímá Lecce

O fotbalistu Lazia Řím Libora Kozáka se údajně uchází aktuálně poslední tým italské Serie A Lecce. Dvaadvacetiletý český útočník, který už nakoukl do seniorské reprezentace, by změnou dresu mohl vyřešit malé herní vytížení ve stávajícím klubu. Šlo by nejspíš o půlroční hostování.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Útočník Libor Kozák

Článek

Podle serveru football-italia.net se o Kozáka zajímají i jiné italské kluby. V hledáčku ho prý mají další tři celky ze dna Serie A Boloňa, Cesena, Novara a také druholigová Sampdoria Janov.

Český útočník po letních příchodech hvězdných kanonýrů Miroslava Kloseho a Djibrila Cissého ztratil pozici v sestavě a na podzim zasáhl jen do čtyř ligových duelů, navíc pokaždé jako střídající hráč. Více prostoru dostal v Evropské lize, v níž v posledním zápase skupiny rozhodl vítězným gólem o postupu Lazia do jarních bojů. Ty se ho ale už možná týkat nebudou.

Kozák se dnes po krátké zimní přestávce opět zapojil se spoluhráči z Lazia do přípravy, ale hned po úvodním tréninku musel řešit problémy s chronickým zánětem šlach v oblasti pravého stehna. Podle klubových stránek ho čeká sedmi- až desetidenní rehabilitace.

Kozák už jednou řešil nejistou pozici v Laziu hostováním, když předloni v létě zamířil do druholigové Brescie. Po roce se do italské metropole vrátil a letos na jaře si dokonce díky dobrým výkonům vysloužil prodloužení smlouvy s Laziem až do roku 2015.

Krátce nato ho trenér Michal Bílek poprvé povolal do seniorské reprezentace, na hřiště se ovšem nedostal. V červnu se pak s jednadvacítkou představil na evropském šampionátu, kde "lvíčata" získala bronz, ale na vysněný postup na olympijské hry v Londýně po prohře s Běloruskem nedosáhla.

Reklama

Související témata: