Hlavní obsah

AC Milán prohrál derby s Interem a přepustil vedení Juventusu

Fotbalisté Juventusu Turín v nedělním 18. kole italské ligy doma jen remizovali 1:1 s Cagliari, přesto se dostali do čela tabulky o bod před AC Milán, který prohrál derby s Interem 0:1. Zaváhalo i třetí Udine, které podlehlo Janovu 2:3. V úvodu sezóny trápící se Inter nyní po šesté výhře v řadě ztrácí na vedoucí Juventus už jen šest bodů.

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Fotbalisté Juventusu mají důvod k radosti. I přes remízu s Cagliari jsou v čele italské ligy.

Článek

V milánském derby byl dlouho střelecky aktivnější Inter. Gól Motty rozhodčí kvůli ofsajdu neuznal a v jasné šanci neuspěl Álvarez. AC zahrozil až před půlí, kdy trefil břevno Van Bommel. Toho mohli domácí litovat v 54. minutě, kdy centr Zanettiho skončil až u Milita a ten zařídil jediný gól zápasu.

AC Milán se sice snažil o vyrovnání, ale obrana Interu potvrzovala prosincové zlepšení. Inter uhájil již páté čisté konto z posledních šesti zápasů. V milánském ligovém derby pak vyšel jako vítěz poprvé po dvou letech. Naopak AC Milán přišel o sérii 12 zápasů bez porážky, když naposledy prohrál 2. října s Juventusem.

Právě Juventus doma ztratil dva body, přestože brzy vedl, když už v 7. minutě otevřel skóre střelou do prázdné branky po parádní kombinaci celé ofenzivy Mirko Vučinič. Jenže krátce po změně stran vyrovnal Andrea Cossu a Juventus už neměl odpověď.

Z 18 zápasů si tak připsal už osmou remízu, nadále však drží neporazitelnost. V lize naposledy prohrál 15. května s Parmou.

Lecce zdolalo Fiorentinu na jejím hřišti 1:0 a dostalo se ze dna tabulky, kam klesla Novara. Nováček soutěže podlehl Ceseně 1:3.

Z výhry se radovalo také Chievo, které doma udolalo Palermo 1:0. Záložník Kamil Vacek to však sledoval jen z lavičky náhradníků. Další Čech Libor Kozák nebyl kvůli zdravotním problémům ani mezi náhradníky Lazia, které doma zvítězilo nad Bergamem 2:0.

Itálie - 18. kolo
Lazio Řím - Bergamo 2:0 (20. Hernanes z pen., 90. Klose)
Cesena - Novara 3:1 (20. a 39. z pen. Mutu, 45. vlastní Rinaudo - 89. Morimoto)
Chievo - Palermo 1:0 (50. Sammarco)
FC Janov - Udine 3:2 (49. Granqvist, 51. Jankovič, 71. Palacio - 14. Ferronetti, 75. Di Natale z pen.)
Fiorentina - Lecce 0:1 (66. Di Michele z pen.)
Juventus Turín - Cagliari 1:1 (7. Vučinič - 48. Cossu)
Parma - Siena 3:1 (24. Biabiany, 66. Valiani, 90.+4 Giovinco - 79. Grossi)
AC Milán - Inter Milán 0:1 (54. Milito)

Reklama

Související témata: