Hlavní obsah

Inter po výhře nad AC těší, že se vrátil do boje o čelo tabulky

MILÁN

Fotbalisté Interu Milán si pochvalují, že zřejmě definitivně zažehnali zoufalý start do sezóny, který stál místo trenéra Gian Piera Gasperiniho. Pod jeho nástupcem Claudiem Ranierim rozjeli černomodří velkou stíhací jízdu a své obrození podtrhli nedělním triumfem 1:0 v ostře sledovaném městském derby s AC.

Foto: Tony Gentile, Reuters

Fotbalisté Interu se radují po výhře v derby.

Článek

Inter zvítězil v lize pošesté za sebou a vrátil se do boje o nejvyšší příčky. Z páté pozice v tabulce ztrácí na první Juventus Turín už jen šest bodů.

"Hrajeme dobře a opět na sebe můžeme být pyšní. Stále nechci hovořit o titulu, nyní se díváme pouze na místa zajišťují účast v Lize mistrů. Klíčové je dostat se do Ligy mistrů a víc se uvidí," řekl po zápase Ranieri.

Se svými svěřenci se shodl, že triumf nad odvěkým městským rivalem je především velkou psychickou vzpruhou. "Poté, co vyhrajete derby, se vždy cítíte ještě více motivováni. Je to obrovská vzpruha pro sebevědomí," uvedl kapitán Javier Zanetti. "Vyhrát derby vždy potěší, jsem šťastný i za naše fanoušky. Udělali jsme veliký krok. Porazit AC je důležité a dodá nám to ještě více sebevědomí," pochvaloval si Ranieri.

Poprvé nasadil Sneijdera

Po zápase měl ještě další důvod k radosti. Poprvé od 2. listopadu totiž mohl nasadit špílmachra Wesleyho Sneijdera, který na závěrečnou čtvrthodinu vystřídal autora vítězné branky Diega Milita. Argentinský střelec se v dosavadním průběhu sezony trápil, v neděli se ale probudil v pravý čas.

"Zase je to ten nebezpečný muž," liboval si Ranieri. Sám Milito věnoval vítězný gól fanouškům. "Byla to pro nás důležitá prověrka týmové morálky. Vyhrát v derby je ta nejlepší věc hlavně pro ty, kdo za námi stáli v těžkém období. Ten gól je pro ně," vzkázal Milito.

AC Milán přišel v mlhavém večeru na San Siru o dvanáctizápasovou sérii bez porážky a klesl na druhé místo v tabulce za Juventus Turín. Kouč Massimiliano Allegri si postěžoval, s jak defenzivní taktikou Inter vyrukoval.

"Kdybych se mohl vrátit zpět v čase, udělal bych to samé. Proti Interu dnes nebylo snadné hrát, bránil velmi hluboko s deseti hráči za balonem a snažil se něco vytěžit z brejků, což se jim povedlo z první větší šance," posteskl si Allegri. Z porážky ale velkou vědu nedělal. "Vše, co se stalo, je, že jsme prohráli derby a Inter je zpátky ve hře o titul. Rozhodně nás to nijak nerozloží," dodal.

Reklama

Související témata: