Hlavní obsah

Totti oslavil vysokou výhru AS Řím gólovým rekordem

ŘÍM

Fotbalisté AS Řím deklasovali v italské lize Cesenu doma 5:1, a to i díky dvěma gólům kapitána Franceska Tottiho. Pětatřicetiletý ofenzivní hráč svou 211. brankou v Serii A překonal rekord v počtu zásahů za jeden tým, který držel od padesátých let někdejší švédský útočník AC Milán Gunnar Nordahl.

Foto: Tony Gentile, Reuters

Francesco Totti slaví se spoluhráči gól při vysoké výhře AS Řím proti Chievu.

Článek

První branku vstřelil Totti na Olympijském stadionu už po pětadvaceti sekundách hry, další přidal v osmé minutě. Když se krátce nato prosadil také Fabio Borini, bylo prakticky rozhodnuto.

Po hodině hry sice utkání zdramatizoval Brazilec Éder, ale jeho krajan Juan a Bosňan Miralem Pjanič zpečetili jasné vítězství Říma. Ani na lavičce Ceseny zatím nebyl reprezentační bek Daniel Pudil, hostující do konce sezony ze španělské Granady.

Svěřenci trenéra Luise Enriqueho zvítězili v domácí soutěži počtvrté za sebou a nechávají zapomenout na nepovedený start do sezóny. AS je po neúplném 19. kole na šestém místě tabulky a má zápas k dobru.

Dosud neporažený Juventus Turín zvítězil na půdě nováčka z Bergama 2:0 a upevnil si vedoucí pozici. Oba góly vstřelili hráči "Staré dámy" až v druhém poločase.

V 55. minutě otevřel skóre švýcarský reprezentační obránce Stephan Lichtsteiner, pět minut před koncem pojistil náskok střídající křídelní záložník Emanuele Giaccherini, který se trefil poprvé v sezóně.

Italská fotbalová liga - 19. kolo:
AS Řím - Cesena 5:1 (1. a 8. Totti, 9. Borini, 62. Juan, 70. Pjanič - 59. Éder), Bergamo - Juventus Turín 0:2 (55. Lichtsteiner, 85. Giaccherini).

Reklama

Související témata: