Hlavní obsah

Inter prohrál v Lecce a na čelo tabulky ztrácí devět bodů

ŘÍM

Fotbalisté Interu Milán ve 20. kole italské ligy prohráli na hřišti Lecce 0:1 a na první Juventus Turín ztrácejí už devět bodů. Druhý z milánských celků AC se po dnešní výhře 3:0 nad Cagliari nadále drží bod za Juventusem.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Diego Milito z Interu v souboji s hráčem Lecce Martinem Miglionicem

Článek

Prohra Interu v Lecce, kterému před 20. kolem patřila předposlední příčka, je senzací. Hosté z Milána však nedokázali zareagovat na vítěznou trefu Giacomazziho ze 40. minuty.

Inter na čtvrtém místě tabulky vystřídalo Lazio, které si odvezlo výhru 3:0 z Chieva. V utkání nedošlo na přímý souboj českých krajánků: záložník Vacek zůstal celý zápas na lavičce domácích a hostující útočník Kozák je mimo hru kvůli zranění. V dresu Lazia se blýskl dvěma trefami německý kanonýr Klose.

Druhé místo drží AC Milán, který si snadno poradil s Cagliari. Na výhru zadělal po půlhodině hry z přímého kopu Ibrahimovic a sedm minut nato připravil gól pro Nocerina. Výhru zpečetil čtvrt hodiny před koncem Ambrosini.

Na premiéru v italské lize si musí počkat také reprezentant Daniel Pudil. Dnes se sice už poprvé objevil na střídačce Ceseny, kde je na půlročním hostování ze španělské Granady, ale proti Bergamu si při porážce 0:1 nezahrál. Cesena se propadla na předposlední místo.

V prestižní bitvě opor slovenské reprezentace Juraje Kucky a Marka Hamšíka se radoval první jmenovaný, jehož FC Janov zvítězil nad Neapolí 3:2. Domácí vedli už o tři branky, ale účastníci Ligy mistrů zápas zdramatizovali v poslední desetiminutovce, kdy se střelecky prosadili útočníci Cavani s Lavezzim. Janov ale těsnou výhru uhájil a udržel se na devátém místě, Neapol je sedmá. Kucka dostal žlutou kartu a stejně jako Hamšík odehrál celý zápas.

Na dně Serie A zůstává Novara, která prohrála 0:2 v Palermu.

Italská fotbalová liga - 20. kolo:
Fiorentina - Siena 2:1 (4. Jovetič, 63. Natali - 89. Calaio z pen.), AS Řím - Boloňa 1:1 (62. Pjanič - 12. Di Vaio), Cesena - Bergamo 0:1 (76. vlastní Rossi), Lecce - Inter Milán 1:0 (40. Giacomazzi), FC Janov - Neapol 3:2 (31. a 70. Palacio, 36. Gilardino - 80. Cavani, 82. Lavezzi), Chievo - Lazio Řím 0:3 (87. a 89. Klose, 20. Hernanes), Palermo - Novara 2:0 (41. a 72. Budan), AC Milán - Cagliari 3:0 (32. Ibrahimovic, 39. Nocerino, 75. Ambrosini).

Reklama

Související témata: