Hlavní obsah

Maradona se cítí v Itálii pronásledovaný kvůli daním

ŘÍM

Trenér dubajského týmu Al Wasl Diego Maradona se prý při každé návštěvě Itálie cítí pronásledovaný kvůli svým dluhům na daních. Podle tamních úředníků dluží legendární fotbalista téměř 40 milionů eur za své sponzorské smlouvy a prodej reklamních předmětů z doby, kdy ještě jako hráč působil v Neapoli.

Foto: ČTK/AP

Diego Maradona má údajně v Itálii miliónové dluhy.

Článek

"Kdykoliv vkročím do Itálie, cítím se pronásledovaný, mám hrozné pocity. Jsem naštvaný na italské daňové úředníky, kteří mě nutí k tomu, abych se cítil jako zloděj a podvodník," řekl slavný Argentinec italskému deníku Corriere dello Sport.

"Přitom jsem Itálii ani tamním lidem nikdy nic neukradl. Jen jsem jim rozdával radost svým působením na hřišti," uvedl mistr světa z roku 1986, jehož případné daňové prohřešky podle jeho názoru zavinilo tehdejší vedení neapolského klubu.

Maradona, který s Neapolí v letech 1987 a 1990 oslavil mistrovský titul, přišel už při svých cestách na Apeninský poloostrov o luxusní hodinky Rolex a diamantové náušnice, protože úřady se snaží dlužné peníze získat alespoň po částech.

Reklama

Související témata: