Hlavní obsah

Juventus zachránil v závěru remízu s AC. Milánské rozhodil neuznaný gól

MILÁN

Fotbalisté Juventusu zachránili ve šlágru italské ligy na hřišti vedoucího AC Milán remízu 1:1 díky Matriho brance z 83. minuty a i v 25. kole uhájili neporazitelnost. Turínský tým dál ztrácí na čelo jeden bod, ale má zápas k dobru.

Foto: Max Rossi, Reuters

Sulley Muntari (vpravo) z AC jásá, ale předčasně. Gól nebyl uznán, ač brankář Juventusu Gianluigi Buffon vyrážel balón až za čarou. Domácím zůstalo jen těsné vedení, v závěru ho ztratili.

Článek

Zápas ovlivnila situace z 25. minuty, kdy domácí vstřelili druhý gól, který však nebyl uznán, přestože Muntariho hlavičku vyrazil gólman Gianluigi Buffon evidentně až z prostoru za brankovou čárou.

Hráči úřadujícího mistra se dostali na San Siru do vedení už po čtvrthodině. Obránce Juventusu Leonardo Bonucci nejprve špatně rozehrál a pak ještě tečoval Nocerinovu střelu do vlastní branky.

Neuznaný gól "Rossoneri" ale rozhodil a po změně stran se zlepšili hosté. V závěru srovnal razantním volejem střídající Matri a připsal si desátý gól v sezoně.

Minutu před koncem pak dostal červenou kartu záložník "Staré dámy" Arturo Vidal za tvrdý faul na domácího Marka Bommela, ale Milánští krátkou početní výhodu v posledních minutách nezužitkoval.

Italská fotbalová liga - 25. kolo:
FC Janov - Parma 2:2 (79. a 90.+6 Palacio - 6. Gobbi, 53. Floccari), AC Milán - Juventus Turín 1:1 (15. Nocerino - 83. Matri).

Reklama

Související témata: