Hlavní obsah

Cesena s Pudilem potřetí v řadě prohrála a zůstává poslední

ŘÍM

V souboji dvou českých fotbalových reprezentantů se v italské lize radoval Kamil Vacek. Bývalý sparťan nastoupil v základní sestavě Chieva, které doma zdolalo 1:0 Cesenu, za niž také od první minuty hrál Daniel Pudil. Ztracenou formu nenalezl ani ve 25. kole Serie A Inter Milán a po prohře 0:1 s Neapolí už čeká na výhru celkem osm zápasů.

Článek

Cesena prohrála páté z posledních šesti utkání a zůstává beznadějně poslední. Oba čeští hráči dostali žlutou kartu, Vacek v polovině prvního poločasu a Pudil dvacet minut po přestávce. Jediný gól zápasu vstřelil v 78. minutě Moscardelli.

V duelu osmifinalistů Ligy mistrů potvrdila Neapol aktuální formu a porazila Inter Milán 1:0. Jediný gól zápasu vstřelil o tyč Ezequiel Lavezzi a navázal na dva zásahy z úterního utkání do sítě Chelsea (3:1). Těsný náskok udržel jihoitalský tým i přes vyloučení obránce Salvatoreho Aroniky 11 minut před koncem.

Tým Claudia Ranieriho celkově nevyhrál už osmý zápas po sobě, z nichž hned v sedmi prohrál. Bídnou sérii Interu nastartoval také zápas v Neapoli, lednová porážka 0:2 ve čtvrtfinále Italského poháru.

Lazio po debaklu 1:5 v Palermu a dvou porážkách s Atlétikem Madrid v Evropské lize konečně dokázalo zvítězit. Římskému klubu k tomu v duelu s Fiorentinou stačil gól Miroslava Kloseho, který po kličce brankáři zakončoval do prázdné branky. Německého střelce vystřídal na posledních 13 minut Libor Kozák, výsledek 1:0 už nezměnil.

O velké překvapení se postarala Atalanta Bergamo, která doma deklasovala pátý AS Řím 4:1. Hosté dohrávali bez dvou vyloučených. Mužem zápasu se stal útočník German Denis, který zaznamenal hattrick a v tabulce střelců se s patnácti brankami dotáhl na druhém místě na Ibrahimovice z AC Milán a Cavaniho z Neapole.

Pět branek padlo také v Sieně, která stejným poměrem deklasovala Palermo, a udržela si proto sedmnáctou pozici. Utkání hodně ovlivnilo vyloučení už v 1. minutě, a i když se hosté dostali do vedení, tak v početní nevýhodě o nadějný výsledek brzy přišli.

Italská fotbalová liga - 25. kolo:
Bergamo - AS Řím 4:1 (19., 47. a 66. Denis, 10. Marilungo - 36. Borini), Cagliari - Lecce 1:2 (50. Larrivey z pen. - 44. Muriel, 62. Bertolacci), Catania - Novara 3:1 (30. Bergessio, 47. Marchese, 55. Gomez - 84. Rubino), Chievo - Cesena 1:0 (78. Moscardelli), Siena - Palermo 4:1 (23. Terzi, 34. Bogdani, 47. Rossettini, 58. Brienza - 12. Budan), Boloňa - Udine 1:3 (81. Koné - 38. Di Natale z pen., 56. Basta, 84. Floro Flores), Lazio Řím - Fiorentina 1:0 (36. Klose), Neapol - Inter Milán 1:0 (59. Lavezzi).

Reklama

Související témata: