Hlavní obsah

Fotbalový gigant na kolenou. Kouči už tečou nervy, sprostě si ulevil

Turín/Praha

Italský fotbalový gigant Juventus Turín se na úvod sezony propadá do dlouho nepoznaných hlubin. Odchod hvězdného Cristiana Ronalda jako by přidal ještě vyšší rychlostní stupeň na cestě k sešupu dolů. Stará dáma v úvodních čtyřech ligových kolech ještě nevyhrála, což se klubu stalo naposledy před 60 lety.

Foto: Marco Alpozzi, ČTK/AP

Rozčilený kouč Juventusu Massimiliano Allegri během duelu s AC Milán.

Článek

Po minulé sezoně, kdy skončil Juventus v tabulce Serie A až čtvrtý, se musel po jediném roce ve funkci pakovat kouč Andrea Pirlo. Protože po devíti mistrovských titulech za sebou šlo o citelný propad. Teď jsou však Juve v tabulce osmnáctí a cesta vzhůru nebude jednoduchá.

Na lavičku se vrátil osvědčený lídr Massimiliano Allegri, který slavil s Bianconeri pět titulů za sebou. Jenže i jemu už z nastalé situaci tečou nervy.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Notizie Bianconere ⚪⚫ (@notiziebianconere)

„K*rva. Hrajete za Juventus!" zachytily kamery frustrovaného kouče, jak řve po nedělní remíze 1:1 s AC Milán. Černobílí totiž vedli po brzkém gólu Alvara Moraty, jenže čtvrt hodiny před koncem srovnal po rohovém kopu Ante Rebič.

Částečně byl naštvaný nejen na hráče, ale i sám na sebe, protože nebyl spokojen s výkony hráčů, které do závěrečné fáze zápasu vyslal, tedy triem Dejan Kulusevski, Moise Kean a Federico Chiesa.

„Šel na hřiště v těžkém momentu zápasu, chtěl jsem po něm, aby držel míč na polovině soupeře. Musí ale ještě dospět a uvědomit si, co může dělat. Protože tady jsme v Juventusu," říkal Allegri po utkání na adresu 23letého Federica Chiesy.

„Musím připustit, že se střídáními jsem udělal chybu. Vyhodnotil jsem to špatně. Když jsme vedli, měl jsem tam dát defenzivnější hráče, kteří by náskok 1:0 zamkli pod zámek. Za tohle přijímám zodpovědnost," sypal si trenér popel na hlavu.

„Hráči si ale musí uvědomit, že jejich ego musí stranou. Musí třeba hrát jako stoper, i když je to útočník, jinak nebudou výsledky. Teď si musíme uvědomit, že jsme zahodili dva body. Jsem naštvaný. Nakonec jsem byl rád, když rozhodčí zapískal konec, protože jsme riskovali, že z utkání nebudeme mít ani bod," dodal Allegri.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Prezident Juventusu Andrea Agnelli (druhý zleva) a viceprezident Pavel Nedvěd (vlevo) před zápasem s AC Milán.

Jeho tým má na svém kontě nyní jen dva body a na vedoucí a zatím stoprocentní Neapol ztrácí celých deset bodů.

Turínskému velkoklubu se alespoň vydařil vstup do Ligy mistrů, když ve Švédsku porazil tamní Malmö 3:0.

Ještě před vstupem do Champions League tišil počínající nervozitu viceprezident klubu Pavel Nedvěd. „Liga mistrů je pro nás velký stimul. Mluví se o nás, že máme hodně mladý tým, což je pravda. Ale máme všechny předpoklady pro úspěch. Jsem si tím jistý," hlásil do mikrofonů televize Sky Nedvěd.

Zda se jeho sebevědomí promění i do výkonů a výsledků týmu, se teprve ukáže. Juventus nyní potřebuje zabrat především v lize. Tento týden ho čekají duely s týmy ze středu tabulky Spezií a Sampdorií, na konci září pak v Lize mistrů bitva s Chelsea.

Reklama

Související témata: