Hlavní obsah

Jankulovski odmítl přestup do CSKA Moskva

PRAHA

Marek Jankulovski, obránce Udinese Calcio a české fotbalové reprezentace, odmítl přestup do CSKA Moskva. Na obchodu už byli domluveni zástupci klubů, jenže sedmadvacetiletý borec odchod do Ruska neakceptoval.

Článek

Informaci o přestupu přinesl internetový server goal.com pod titulkem: Jankulovski se upsal CSKA. Zprávu potvrdil v rozhovoru pro místní rádio i generální ředitel Udinese Pierpaolo Marino. "Na internetu se toho píše," reagoval nejprve vyhýbavě v telefonickém rozhovoru Marek Jankulovski, čtyřiatřicetinásobný reprezentant.

Nakonec však přiznal, že jednání mezi kluby probíhala a došla k úspěšnému konci. "Chyběl jen můj souhlas. Já však zůstávám v Itálii. Prozatím určitě," prohodil tajemně Jankulovski, který je po evropském šampionátu žádaným obchodním zbožím. "Víte, jak to je. Napsalo se toho spousta, ale já skutečně nikam neodcházím, i když to bylo na spadnutí. Ale nezlákala mě ani Liga mistrů," líčil Jankulovski, jenž se mohl stát spoluhráčem Jiřího Jarošíka.

Důvod, proč odchovanec Baníku Ostrava bezpochyby lákavou nabídku z bohatého ruského klubu odmítl, zůstává utajen. "Nechci to příliš rozebírat. Rusko není země, s níž bych chtěl spojit svoji budoucnost. A také jsem bral ohled na rodinu. Navíc do konce přestupního termínu se může stát cokoli," zůstal Jankulovski tajemný.

Možnost klubů registrovat nové hráče končí dnes o půlnoci. O Jankulovského už dlouhodobě projevuje eminentní zájem Juventus Turín a také Inter Milán. Není tedy vyloučeno, že český reprezentant Udine nakonec opustí, a přece jen si Ligu mistrů zahraje.

Reklama

Související témata: