Hlavní obsah

Dallas už pošestnácté za sebou porazil Golden State

NEW YORK

Basketbalisté Golden State prohráli v pátečním utkání NBA na své palubovce s Dallasem 114:116. O možnost získat skalp nejlepšího celku NBA připravil domácí tým Eduardo Najera košem tři sekundy před koncem zápasu. Warriors prohráli s Dallasem už pošestnácté za sebou.

Článek

Proti lídrovi ligy nastoupil i český reprezentant Jiří Welsch, za minutu svého pobytu na hřišti však skórovat nestihl. Na obou stranách se však našlo po sedmi hráčích, kteří dali deset nebo více bodů. Nejpilnějším střelcem domácích byl Gilbert Arenas s 29 body, ale jeho trojka se zvukem klaksonu cíl nenašla.

Po prohrách v Chicagu a Detroitu dokázali obhájci titulu z Los Angeles Lakers dobýt palubovku konkurenta ze Západní konference Minnesoty. Na vítězství 106:99 se podílel 30 body chřipkovými příznaky oslabený Kobe Bryant a 26 body a 15 doskoky Shaquille O'Neal.

"Čekají nás ještě tři zápasy venku, nechtěli jsme v téhle sérii nezdarů pokračovat. To by bylo trapné," hovořil o motivaci Bryant.

Philadelphia pokračuje ve vítězném tažení

Ve špičkových výkonech pokračuje v druhé polovině soutěže Philadelphia - po Utkání hvězd vyhrála už 13 z patnácti zápasů, tentokrát se její forma stala během týdne již podruhé osudnou pro přední tým Západu Portland. Domácí pod vedením Allena Iversona a díky jeho 22 bodům zvítězili 90:79.

Po šesti porážkách se vzpamatovala Indiana a i bez trojice hráčů základní sestavy deklasovala Utah 101:81. Pacers na druhém místě Centrální divize alespoň zastavili únik Detroitu, který si poradil s Washingtonem 90:80 a vede celou Východní konferenci. V dresu Pistons zaznamenal Ben Wallace 17 bodů a 24 doskoků.

Vedle Dallasu uspěli i jeho pronásledovatelé v Západní konferenci. Lídři Pacifické divize Sacramento Kings deklasovali 119:84 trápící se Toronto, na výhře San Antonia nad Los Angeles Clippers 107:96 se podílel triple doublem Tim Duncan. Opora druhého týmu Středozápadní divize předvedla 24 bodů, 15 doskoků a deset finálních přihrávek.

Reklama

Související témata: