Hlavní obsah

Udine - Neapol 2:2Neapol díky Cavanimu zachránila remízu s Udine

Řím
Aktualizováno

Útočník Edinson Cavani zařídil Neapoli v italské fotbalové lize dvěma góly v poslední desetiminutovce remízu 2:2 na hřišti Udine. Hosté, kteří ve středu vypadli s Chelsea v osmifinále Ligy mistrů, v domácí soutěži remizovali po sérii pěti vítězství.

Článek

Udine, do jehož kádru patří i český útočník Matěj Vydra, poslal do vedení ve 28. minutě záložník Giampiero Pinzi. Sedm minut po přestávce pojistil vedení druhým gólem kapitán Antonio Di Natale. Čtyřiatřicetiletý útočník si připsal devatenáctou trefu v sezóně a na nejlepšího střelce soutěže Zlatana Ibrahimovice z AC Milán ztrácí jediný zásah.

Domácí po hodině hry oslabil vyloučený Diego Fabbrini a jeho spoluhráči slibně rozehraný zápas do vítězného konce nedotáhli. Uruguayský střelec Cavani sice v 73. minutě neproměnil penaltu, ale za osm minut už snížil a pět minut před koncem osmnáctým ligovým zásahem v sezoně zařídil dělbu bodů.

Lazio Řím podlehlo 0:1 na půdě Catanie, ale i po druhé porážce v řadě se udrželo na třetím místě, znamenajícím účast v předkole Ligy mistrů. Posledních šest minut odehrál za hosty útočník Libor Kozák.

Branku v neděli nedal ani další tým vyřazený z Ligy mistrů Inter Milán, který doma remizoval 0:0 s Bergamem a zůstal sedmý. Největší šanci zahodil útočník "Nerazzurri" Diego Milito, jenž nedal penaltu.

Italská fotbalová liga - 28. kolo:
Cagliari - Cesena 3:0
Boloňa - Chievo 2:2
Catania - Lazio Řím 1:0
Inter Milán - Bergamo 0:0
Lecce - Palermo 1:1
Siena - Novara 0:2
Udine - Neapol 2:2

Reklama

Související témata: