Hlavní obsah

VIDEO: Pocit viny přiměl Esposita k tomu, aby úmyslně zahodil penaltu

Když plzeňský kapitán Pavel Horváth v ostře sledovaném ligovém duelu se Spartou lehkovážně zahodil penaltu, kterou si sudí vymyslel po nafilmovaném pádu Pilaře, přílišného uznání se mu nedostalo. To Vittorio Esposito hrající za italský amatérský celek USA Termoli je jiný borec. Vymyšlený pokutový kop také zahodil a už je málem navrhovaný na Cenu fair play, neboť video s jeho exekucí penalty obletělo svět.

Úmyslně nedal penaltu

 
Článek

K hodně vyostřené situaci došlo v samém závěru utkání mezi týmy Torres a USA Termoli ve čtvrtfinálové odvetě Coppa Italia Dilettani, tedy Italském poháru amatérů. První duel skončil remízou 2:2, ve druhém vedli domácí Torres ještě v poslední minutě 1:0 a měli tak postup do dalšího kola jistý.

Útočník hostů Vittorie Esposito podnikl poslední zoufalý pokus, jak odvrátit vyřazení, a předvedl teatrální pád v šestnáctce. Rozhodčí mu hop zbaštil i s navijákem a nařídil pokutový kop. Fotbalisté Torres a jejich fanoušci protestovali tak vehementně, že se Esposito všechno rozleželo v hlavě.

Údajně měl takový pocit viny, že se k exekuci penalty postavil sám a míč poslal daleko mimo bránu. Jasně že se v tu ránu stal za hrdinu a adepta na cenu fair play.

Reklama

Související témata: