Hlavní obsah

Ranieri po mizerné sérii na lavičce Interu Milán skončil

Trenér Claudio Ranieri u fotbalistů Interu Milán skončil. Italský velkoklub na svém webu dnes večer oznámil, že mužstvo převezme Andrea Stramaccioni, dosavadní kouč juniorského týmu.

Foto: Stefano Rellandini , Reuters

Trenér Interu Milán Claudio Ranieri v diskusi s rozhodčím Gianlukou Rocchim během zápasu s Neapolí.

Článek

Pod Ranierim vyhrál Inter pouze jednou z uplynulých deseti zápasů v italské lize. Naposledy podlehl v neděli 0:2 Juventusu a v tabulce mu patří devět kol před koncem osmé místo.

"Nerazzurri", kteří do roku 2010 získali pět mistrovských titulů za sebou, už ztratili také naději na úspěch v Lize mistrů, v níž vypadli v osmifinále s Marseille. Předloni prestižní klubovou soutěž pod vedením Josého Mourinha vyhráli.

Šedesátiletý Ranieri vedl Inter od září, kdy nahradil Gian Piera Gasperiniho. I vinou řady zranění a odchodu kanonýra Samuela Eto'a se však milánskému celku nedařilo.

Ještě dnes odpoledne šéf klubu Massimo Moratti vyloučil, že by Ranieri mohl být po prohře s Juventusem odvolán před koncem sezony. Večer se však s bývalým trenérem Chelsea, Fiorentiny, Valencie, Juventusu, Atlétika Madrid či AS Řím, jenž měl smlouvu i na příští ročník, rozloučil.

Šestatřicetiletý Stramaccioni začal trénovat juniory Interu, mezi které patří i český obránce Marek Kysela, loni v létě. Předtím působil šest let ve stejné funkci v AS Řím.

Reklama