Hlavní obsah

Italská policie zatýkala kvůli podezření z ovlivnění výsledku v Serii A

Řím

Policie zatkla v jihoitalském městě Bari několik lidí včetně prvoligového fotbalisty kvůli podezření ze zmanipulování výsledku v posledním ročníku Serie A. Podle italských médií je v centru pozornosti zápas mezi Bari a Lecce z loňského května.

Foto: Archiv PRÁVO

Ilustrační foto

Článek

Poslední tým a tehdy již jistě sestupující Bari v podezřelém utkání minulého ročníku prohrál 0:2 s Lecce, které i díky tomu nakonec uhájilo první ligu. Mezi zatčenými je šestadvacetiletý obránce Andrea Masiello, který v létě zůstal v první lize, protože z Bari přestoupil do Bergama. V zápase si tehdy dal vlastní gól.

"Mysleli jsme, že šlo o normální zápas. Klub je v tomhle případu poškozenou stranou. Vůbec žádnou výhodu jsme přece z výsledku nezískali," řekl sportovní ředitel Bari Guido Angelozzi televizi SkyTG24.

Podle Italského fotbalového svazu (FIGC) je vyšetřováno přibližně dvanáct lidí. "Devět z nich jsou bývalí hráči AS Bari. Jsou podezřelí z toho, že jsou zapleteni do zmanipulování devíti zápasů v poslední sezoně Serie A," uvádí FIGC v prohlášení.

Reklama

Související témata: