Hlavní obsah

VIDEO: Vlastní gól, za který obránce údajně inkasoval přes milión

Bari/Praha

Italským fotbalem zmítá skandál. Přetřásá se hlavně vlastní gól z konce minulého ligového ročníku. Jeho autor, obránce Andrea Masiello, za něj měl inkasovat 50 000 eur (1,2 miliónů korun). Tehdy již jistě sestupující Bari i zásluhou této branky prohrálo 0:2 s Lecce. To se tak zachránilo.

Byl tento vlastňák skutečně nešťastný?

 
Článek

Vyšetřovatelé naznačují, že to vše bylo spojeno i se zájmy sázkařské mafie. Zmanipulováno mělo být podstatně více utkání.

Co ukazují obrázky? Masiello, který hned po minulé sezóně z Bari zamířil do Bergama a zůstal tak v nejvyšší soutěži, usměrnil do vlastní sítě míč letící jednoznačně vedle. Brankář jen lomil rukama nad spoluhráčovým zákrokem. Ale klidně by se to dalo vysvětlit jako nešťastná náhoda. Co už ze záběrů není patrné: s více než půlročním odstupem měl bek inkasovat 50 000 eur.

Podle Italského fotbalového svazu (FIGC) je vyšetřováno dvanáct lidí. "Devět z nich jsou bývalí hráči Bari. Jsou podezřelí z toho, že jsou zapleteni do zmanipulování devíti zápasů v poslední sezóně Serie A," uvádí FIGC v prohlášení.

"Mysleli jsme, že šlo o normální zápas. Jsme v tomhle případu poškozenou stranou," brání svůj klub sportovní ředitel AS Bari Guido Angelozzi.

Reklama

Související témata: