Hlavní obsah

Juventus - Lazio Řím 2:1Juventus Turín se vrátil do čela italské ligy

Fotbalisté Juventusu Turín porazili ve šlágru 32. kola italské ligy Lazio Řím 2:1 a vrátili se do čela tabulky. Šest kol před koncem soutěže má "Stará dáma" na prvním místě jednobodový náskok před AC Milán, který po úterním triumfu 1:0 na hřišti Chieva vedl Serii A jen jeden den.

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Alessandro Del Piero z Juventusu (vpravo) se raduje se spoluhráčem Stephanem Lichtsteinerem z gólu.

Článek

Juventus potvrdil skvělou formu z posledních týdnů a připsal si už pátou výhru po sobě. Turínský klub zároveň udržel neporazitelnost v této ligové sezoně.

Dnes se ale Juventus na tři body nadřel, byť měl drtivou střeleckou převahu. Po půlhodině ho poslal do vedení z akrobatické pozice za obranou Pepe, hosté však z závěru první půle z ojedinělé akce srovnali po Mauriho hlavičce a brankář Buffon po 568 minutách lovil míč ze sítě.

Po přestávce domácí pokračovali v náporu, tři body jim ale zachránil až osm minut před koncem z přímého kopu sedmatřicetiletý veterán Del Piero. Závěr zhořkl českému útočníkovi v barvách Lazia Liboru Kozákovi. Na hřiště se dostal až v 74. minutě a stihl posbírat dvě žluté karty. Pod sprchy šel v nastavení po strkanici se soupeřem.

Lazio má na Udine náskok tří bodů

Lazio si navzdory porážce udrželo na třetí příčce tříbodový náskok, neboť čtvrté Udine prohrálo na stadionu AS Řím 1:3. Tým z italské metropole rozhodl o vítězství v závěrečných čtyřech minutách a na městského rivala Lazio ztrácí čtyři body.

Na Neapoli jako by stále ležel stín měsíc starého smolného vyřazení z Ligy mistrů od Chelsea. Od té doby v lize nevyhrála ani jedno z pěti utkání a po dnešní porážce 1:3 s Bergamem klesla už na šesté místo. Navíc ji bodově dotáhl Inter Milán, který po změně trenéra získal ze tří zápasů sedm bodů. Dnes mu triumf nad Sienou zajistil dvěma góly kanonýr Milito.

Už jen teoretickou naději na záchranu uchovává Cesena. V sestavě bez Čecha Daniela Pudila si poslední tým tabulky připsal na hřišti FC Janov čtvrtou remízu po sobě a na nesetupové příčky ztrácí stále patnáct bodů.

32. kolo italské fotbalové ligy:
Neapol - Bergamo 1:3 (13. Lavezzi - 10. Bonaventura, 58. Bellini, 68. Carmona), FC Janov - Cesena 1:1 (41. Rossi - 76. Mutu), Juventus Turín - Lazio Řím 2:1 (30. Pepe, 82. Del Piero - 45. Mauri), AS Řím - Udine 3:1 (8. Osvaldo, 86. Totti, 90.+2 Marquinho - 43. Fernandes), Parma - Novara 2:0 (27. Giovinco, 40. Jonathan), Fiorentina - Palermo 0:0, Inter Milán - Siena 2:1 (42. a 81. z pen. Milito - 6. D´Agostino), Catania - Lecce 1:2 (52. Bergessio - 88. Corvia, 90. Di Michele).

Reklama

Související témata: