Hlavní obsah

Vydra se po šesti měsících vrací k fotbalu, Udine s ním prý počítá

Šest měsíců po vážném zranění kolena se vrací na trávník talentovaný fotbalista Matěj Vydra. Devatenáctiletý útočník italského Udine se zatím rozehrává v juniorce, ale dvakrát už byl nominován také do A-týmu. Bývalý hráč Baníku Ostrava cítí, že s ním trenér Francesco Guidolin počítá.

Foto: Sport.cz

Matěj Vydra je zpátky ve hře

Článek

Vydra v srpnu odešel z Udine na hostování do belgických Brugg, ale hned v zářijovém utkání domácího poháru si přetrhl křížový vaz v koleni a v říjnu musel podstoupit chirurgický zákrok. Po dlouhé pauze se cítí dobře. "Koleno drží, zátěž normálně zvládám a to je nejdůležitější. Všechno jde podle plánu. Něco možná dokonce nad plán," řekl Vydra na internetových stránkách svého agenta Ondreje Chovance.

Rodák z Chotěboře letos nejprve sbíral minuty v juniorském týmu Primavera, na konci března pak dostal nečekaně pozvánku do prvního týmu Udine. "Když se áčku vykartovali dva útočníci, vzal mě trenér do Palerma. To jsem byl příjemně překvapen. Teď jsem jel zase do Říma. Byl jsem mezi 21 nominovanými, ale šel jsem nakonec na tribunu. I tak jsem ale rád. Je vidět, že se mnou trenér počítá a třeba si do konce sezony ještě za áčko zahraju," přál si Vydra.

Jeho návrat zhodnotili kladně i spoluhráči ve čtvrtém celku italské ligy. "Kluky znám, oni mě taky, navíc už nemám problémy s italštinou, takže jsem šel mezi své. V kontaktu jsme byli, i když jsem byl zraněný. A s některými se stýkáme i mimo hřiště. Ale i s těmi největšími hvězdami mám dobrý vztah, bavíme se spolu normálně," uvedl devatenáctiletý fotbalista. Od svého příchodu z Baníku v roce 2010 odehrál za Udine v Serii A ve dvou zápasech jako náhradník deset minut.

Vydra by se také rád vrátil do reprezentační jednadvacítky, za kterou odehrál dva zápasy na startu evropské kvalifikace. Trenér Jakub Dovalil mu před týdnem volal. "Ptal se mě, jak jsem na tom, a dohodli jsme se, že na nejbližší sraz ještě nepřijedu a dám přednost tréninku v klubu, abych pak byl stoprocentně připravený", dodal.

Reklama