Hlavní obsah

V Livornu se rozloučili se zesnulým fotbalistou Morosinim

Řím

Livorno se dnes rozloučilo s fotbalistou Piermariem Morosinim, který v sobotu zemřel po kolapsu při druholigovém utkání v Pescaře. Piety na stadionu Armanda Picchiho se podle agentury AP vedle spoluhráčů pětadvacetiletého záložníka účastnilo také několik tisíc fanoušků.

Foto: ČTK/AP

Stadion fotbalistů Livorna, kam lidé přicházeli uctít památku zesnulého Piermaria Morosiniho

Článek

Rakev s Morosiniho tělem přivezl na stadion pohřební vůz a za zvuků klubové hymny několikrát objel hřiště. Poté jí požehnal livornský biskup. Na trávníku mezitím stál nastoupený tým Livorna, kde Morosini hostoval z Udine. Všichni hráči na sobě měli dresy číslem 25, které zesnulý záložník nosil.

Pohřeb mladého fotbalisty by se měl konat ve čtvrtek v jeho rodném Bergamu. Ve stínu Morosiniho smrti byly o víkendu odloženy všechny zápasy první a druhé ligy a až do neděle bude v Itálii každému utkání předcházet minuta ticha.

Morosini zemřel poté, co zkolaboval v 31. minutě sobotního zápasu s Pescarou, kterou vede český trenér Zdeněk Zeman. Lékaři se hráče ještě na trávníku pokoušeli oživit masáží srdce a defibrilátorem, během převozu do nemocnice však fotbalista zemřel. Příčina smrti je i po pitvě neznámá, objasnit by ji měly podrobnější testy.

Reklama