Hlavní obsah

Fiorentina - Inter 0:0AC Milán remizoval s Boloňou, Inter ztratil v boji o poháry

Řím

Fotbalisté Juventusu rozstříleli v italské lize AS Řím 4:0 a i po 33 odehraných zápasech zůstávají bez porážky. AC Milán na poslední chvíli vybojoval alespoň remízu 1:1 s Boloňou, ale turínský celek mu v čele tabulky unikl na rozdíl tří bodů.

Článek

Hráči AC Milán mohli po své odpolední ztrátě v zaváhání Juventusu doufat jen krátce. Už v osmé minutě totiž svěřenci Antonia Conteho vedli nad AS Řím 2:0. Oba góly dal perfektními technickými střelami Chilan Arturo Vidal.

Po půlhodině byl navíc za faul vyloučen brankář Maarten Stekelenburg a Andrea Pirlo dorážkou po penaltě zvýšil na 3:0. Sedm minut po přestávce na čtyřbrankový rozdíl zvýšil Claudio Marchisio a soupeři přisoudil nejtěžší porážku v sezóně.

Hráči AC inkasovali jediný gól ve 26. minutě, kdy protiútok zakončil Gastón Ramírez. V závěru domácí přišli po druhé žluté kartě o stopera Daniela Boneru, ale i v oslabení v poslední minutě dokázali díky Zlatanu Ibrahimovicovi konečně překonat do té doby výborného brankáře Federika Agliardiho.

Třetí Lazio Řím bez útočníka Libora Kozáka, který pykal za vyloučení z minulého zápasu, ztratilo v nastavení vedení nad Lecce. Na gól Matuzaléma v nastavení zareagoval Valerij Božinov.

Zápas Sieny v Janově přerušily na téměř 45 minut výtržnosti domácích fanoušků, kteří reagovali házením světlic a rvačkami s pořadateli na nepříznivý stav 0:4. Přemlouvání chuligánů hráči nakonec zafungovalo a fotbalisté odehráli zbytek zápasu, v němž sestupem ohrožený Janov už jen snížil na 1:4.

Trenér Andrea Stramaccioni si udržel neporazitelnost i ve čtvrtém zápase na lavičce Interu Milán, po remíze 0:0 na hřišti Fiorentiny se ale jeho týmu vzdálila účast v evropských pohárech. Domácí fotbalisté zase ztratili v boji o udržení v lize, od sestupu je dělí jen čtyři body.

Stramaccioni nahradil na konci března na lavičce úřadujícího vicemistra Claudia Ranieriho a své angažmá začal přestřelkou 5:4 s Janovem. V dnešním duelu ve Florencii ale dominovaly obrany a výraznější šance přišly až po změně stran. Tu největší propásl domácí Adem Ljajič, jehož penaltu vyrazil Julio César

Italská fotbalová liga - 34. kolo:
Fiorentina - Inter Milán 0:0
AC Milán - Boloňa 1:1 (90. Ibrahimovic - 26. Ramírez)
Cesena - Palermo 2:2 (26. Santana, 28. Rennella - 20. Bertolo, 45.+2 Silvestre)
Lazio Řím - Lecce 1:1 (82. Matuzalém - 90.+1 Božinov)
FC Janov - Siena 1:4 (79. vlastní Del Grosso - 17. a 37. Brienza, 19. Destro, 49. Giorgi)
Juventus Turín - AS Řím 4:0 (4. a 8. Vidal, 29. Pirlo, 52. Marchisio).

Reklama

Související témata: