Hlavní obsah

Cassano chtěl skončit s fotbalem, bál se o život

Italský fotbalový reprezentant Antonio Cassano, který se rozehrává po operaci srdce a nechybí v předběžné nominaci na evropský šampionát, přiznal, že během rekonvalescence uvažoval o konci kariéry. Zasáhly ho zprávy o úmrtích volejbalisty Vigora Bovolenty či fotbalisty Piermaria Morosiniho.

Foto: Sport.cz

Antonio Cassano, útočník AC Milán a italské reprezentace

Článek

"Po operaci jsem cítil optimismus. Když jsem však viděl sportovce jako Bovolentu a Morosiniho umřít přímo během utkání, tak jsem chtěl okamžitě skončit," řekl devětadvacetiletý útočník AC Milán v rozhovoru pro magazín Chi.

"Byl jsem v šoku a neschopen dělat jakákoli samostatná rozhodnutí. Moje žena se také bála, když jsem pouze seděl na gauči a zíral do zdi. Věděl jsem, že hazarduji se svým životem," vzpomínal Cassano.

Operaci srdeční vady se podrobil 4. listopadu poté, co při návratu z říjnového zápasu na hřišti AS Řím utrpěl menší mozkovou příhodu. V polovině ledna se zlehka začal zapojovat do tréninku a 7. dubna se pak vrátil do sestavy AC Milán v zápase s Fiorentinou.

Nakonec plakal radostí

"Když mi doktoři řekli, že mohu znovu hrát, tak jsem plakal radostí. Nikdy nezapomenu na chvíli, když mi při zápase trenér Massimiliano Allegri řekl, abych se připravil," uvedl bývalý hráč Bari, AS Řím, Realu Madrid a Sampdorie Janov.

Při obnovené premiéře byl hodně nervózní. "Nohy se mi třásly jako nikdy předtím, ani když jsem debutoval v italské lize. Vracel jsem se zpátky do života a cítil jsem se jako nejšťastnější člověk na světě," líčil Cassano. V dresu "Rossoneri" nastoupil v sedmi z posledních osmi ligových utkání v sezóně a Sieně dal gól.

Vyjádřil vděčnost kouči

Ofenzivní hráč vyjádřil vděčnost trenérovi italského národního týmu Cesaremu Prandellimu, který nejlepšího střelce kvalifikace začlenil do předběžného výběru pro mistrovství Evropy.

"Prandelli mi vždycky věřil a nikdy mě neodepsal. Euro už se rychle blíží a já jsem připraven. Doufám, že se nám povede dobře," uzavřel rodák z Bari, který doposud odehrál v reprezentaci osmadvacet utkání a vstřelil devět branek.

Reklama

Související témata: