Hlavní obsah

Opilí prvoligoví fotbalisté demolovali billboard

Petr Knötig

Demolováním reklamního billboardu se v noci z neděle na pondělí bavila sedmičlenná skupina brněnských prvoligových fotbalistů, kteří se po utkání s Olomoucí opili a ničili, co jim přišlo pod ruku. Než je stačili policisté zastavit, fotbalisté, mezi nimiž nechyběl například kanonýr Milan Pacanda, zničili reklamní tabuli za 20 tisíc korun.

Foto: Internet

Milan Pacanda (vlevo) byl jedním ze sedmi brněnských hříšníků.

Článek

"Ohledáním místa činu v Údolní ulici jsme zjistili, že došlo ke zničení plastové plochy reklamního billboardu. Zůstala pouze ukotvená kovová konstrukce o rozměru asi 1,5 x 2,5 metru. Plastová deska billboardu skončila rozlámaná na menší kusy, které ležely na zemi. Vzhledem k podnapilosti kontrolovaných osob nebylo možné nikoho po incidentu vyslechnout," sdělil Právu prap. Mojmír Popp z brněnské policie.

Zatím tedy není jasné, zda fotbalisté zapíjeli žal, protože se jim nepodařilo na jaře ještě vyhrát a jejich tým je na místě ohroženém sestupem, či měli radost, že udrželi alespoň remízu.

Mezi fotbalisty byli kromě Pacandy také záložník Milan Svoboda nebo obránce Martin Živný.

Na trénink přišli všichni

O incidentu v pondělí nevěděl ještě nikdo z vedení týmu a podle ředitele klubu Vladimíra Krejčího byli všichni hráči v pondělí dopoledne na tréninku. "Zatím o tom oficiálně nic nevíme, jen jsem se něco doslechl. Pokud se ukáže, že je to pravda, vyvodíme z toho závěry," řekl ředitel Krejčí.

Jaké závěry klub vyvodí k porušení životosprávy a smlouvy od profesionálních sportovců se zatím dá jen spekulovat, ale všechny fotbalisty čeká stíhání pro výtržnictví a poškozování cizí věci. Není tak vyloučeno, že řada fotbalistů bude dál na ligových trávnících běhat s podmínečným trestem ve svém trestním rejstříku.

Reklama

Související témata: