Hlavní obsah

Zemanův návrat do AS Řím je už téměř hotovou věcí

Návrat českého fotbalového trenéra Zdeňka Zemana po 13 letech do AS Řím je už téměř hotovou věcí. Prezident Pescary, kterou pětašedesátiletý pražský rodák dovedl před dvěma týdny do Serie A, se setrváním uznávaného kouče už nepočítá.

Foto: ČTK

Fotbalový kouč Zdeněk Zeman.

Článek

"Zeman půjde do Říma, ale část jeho srdce zůstane navždy v Pescaře," řekl prezident klubu Daniele Sebastiani rozhlasové stanici Mana Mana Sport. "Jeho volba byla nezvratitelná, protože návrat do metropole je pro něj příliš lákavý."

Podle agentury ANSA se ještě Zeman s AS Řím nedohodli na detailech smlouvy, nicméně ředitel klubu Claudio Fenucci je hodně optimistický. "Brzy už doladíme dohodu s novým koučem a od toho momentu začneme budovat tým, který našim fanouškům přinese hodně uspokojení. Rádi bychom spustili projekt působivého a zábavného mužstva," uvedl Fenucci v oficiální klubové televizi.

Zeman už trénoval AS Řím v letech 1997-99 a uvedl do velkého fotbalu pozdější velkou osobnost klubu Franceska Tottiho. Synovec bývalého trenéra Juventusu Čestmíra Vycpálka proslul svým nesmiřitelným postojem k dopingu, ale také atraktivním stylem fotbalu, který prosazoval ve všech svých angažmá. Pescara v této sezóně pod jeho vedením na cestě za postupem vstřelila ve 42 zápasech 90 gólů, což je o 27 víc, než druhé nejlépe střílející mužstvo.

Kromě AS Řím vedl Zeman i druhý tým z metropole Lazio, trénoval také Neapol, Foggiu, Salernitanu, Lecce, Fenerbahce Istanbul a Crvenou Zvezdu Bělehrad.

Reklama

Související témata: