Hlavní obsah

Gólman AS Stekelenburg kouče Zemana nezná, jeho příchod ho překvapil

Řím

Brankář AS Řím Maarten Stekelenburg připustil, že ho překvapil příchod českého kouče Zdeňka Zemana, protože o něm nic neví. Zeman přitom už v minulosti římský celek trénoval a po letošní úspěšné sezóně s Pescarou, kterou dovedl do první italské fotbalové ligy, se do AS vrací po třinácti letech.

Foto: Robin van Lonkhuijsen, Reuters

Gólman AS Řím Maarten Stekelenburg.

Článek

"Tohle jsem vážně nečekal, znám jenom to jméno," uvedl Stekelenburg, jenž se chystá s nizozemskou reprezentací na mistrovství Evropy. "Až se vrátím po Euru a dovolené, budu mít šanci ho víc poznat," řekl brankář s 45 reprezentačními starty.

V Římě působí devětadvacetiletý vicemistr světa od loňska, kdy přišel za šest miliónů eur z Ajaxu Amsterodam. Jedním z důvodů, proč se rozhodl pro AS, byl prý i trenér Luis Enrique, který však už po jedné sezóně v klubu skončil. "Chtěl hrát útočně, aniž by přehlížel obranu. Na to jsem byl zvyklý z Ajaxu i reprezentace," uvedl.

Ofenzivního fotbalu si užije i pod Zemanem, který je proslulý tím, že svým týmům ordinuje atraktivní styl hry. Pescara pod jeho vedením na cestě za postupem vstřelila ve 42 zápasech 90 gólů, což bylo o 27 víc než druhé nejlépe střílející mužstvo.

Reklama