Hlavní obsah

Pescara začne fotbalovou ligu s bodovým odpočtem za korupci

Za účast v korupčním skandálu v italském fotbalu padly vysoké tresty. Pescara, kterou dovedl do první ligy trenér Zdeněk Zeman, začne sezónu s minus dvěma body. Bodové odpočty mají také čtyři druholigové kluby a čtyři hráči nesmějí pět let působit v žádné funkci spojené s fotbalem.

Článek

President Pescary Daniele Sebastiani prohlásil, že proti trestu bude klub bojovat a odvolá se. "Takovéhle rozhodnutí jsme nečekali, členové disciplinární komise tak zjevně pouze chtěli ukázat svou sílu. Nemáme s žádným obviněním nic společného a budeme bojovat a klidně se odvolávat až k Italskému olympijskému výboru," uvedl Sebastiani.

Český kouč Zeman dovedl Pescaru do Serie A a pak získal angažmá v AS Řím. Jeho bývalí svěřenci budou mít na startu ligové sezony minus dva body. Stejný trest dostala druholigová Padova, se čtyři minusovými body začnou Novara s Regginou a s jedním Empoli.

Kvartetem hráčů se zastavenou činností jsou Mario Cassano z třetiligové Piacenzy, Alessandro Zamperini z Ravenny hrající až čtvrtou ligu a také dvojice Luigi Sartor, Nicola Santoni, která už ukončila kariéru. Nováček první ligy Sampdoria Janov dostal pokutu 50.000 eur.

Reklama

Související témata: