Hlavní obsah

Kouč Juventusu Conte dostal za aféru se sázením stop na 10 měsíců

Řím

Trenér italského fotbalového mistra Juventusu Turín Antonio Conte dostal od Disciplinární komise domácího svazu (FIGC) desetiměsíční distanc za účast v sázkařském a korupčním skandálu. Třiačtyřicetiletému kouči hrozil ještě o pět měsíců vyšší postih.

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Antonio Conte, kouč fotbalistů Juventusu Turín

Článek

Někdejší reprezentační záložník čelil obvinění, že během působení v druholigové Sieně v sezoně 2010/11 věděl o ovlivnění výsledků dvou zápasů a záležitost nenahlásil. Podle původního obvinění se měl Conte na zmanipulování zápasů podílet, toho však byl zproštěn.

Obránce "Staré dámy" Leonardo Bonucci, podezřelý z ovlivňování výsledků během svého působení v Bari, vyvázl bez trestu, stejně jako jeho spoluhráč ze zálohy Simone Pepe. Ten byl obviněný z toho, že zakázané praktiky nenahlásil. Conteho asistent Angelo Alessio dostal osmiměsíční trest.

"Jsme spokojení, že naši hráči byli očištěni. Contemu a Alessiovi chceme vyjádřit naprostou podporu a doufáme, že při odvolacím řízení se konečně prokáže, že jsou naprosto nevinní," uvedl Juventus v prohlášení s tím, že na textu odvolání se již pracuje.

Vedle Conteho se ze zapletení do skandálu zpovídá u soudu 44 osob a 13 klubů. Jsou mezi nimi například bývalí hráči italské reprezentace Guiseppe Signori a Stefano Mauri s Cristianem Donim.

Očištěno bylo Udine, zatímco další tým ze Serie A Boloňa si od svazu vysloužila pokutu ve výši 30 tisíc eur (753 tisíc korun), i když žalobce požadoval odpočet dvou bodů. Někdejší kapitán Boloni Marco Di Vaio také trestán nebude. "Konečně spravedlnost! Teď se mi bude usínat o dost lépe," napsal útočník na Twitteru.

O dva body přijde v příštím ročníku druhé ligy Novara. Grosseto a Lecce, které v květnu sestoupilo z nejvyšší soutěže, byly ze Serie B vyřazeny a budou hrát třetí ligu.

Reklama