Hlavní obsah

Italský fotbalista Pesoli zahájil kvůli trestu za sázky hladovku

Řím

Obránce Emanuele Pesoli se připoutal ke vstupu do sídla Italského fotbalového svazu v Římě a zahájil hladovku. Jednatřicetiletý hráč se rozhodl protestovat proti tříletému trestu za zapletení do sázkařského a korupčního skandálu.

Článek

"Trest mě zasáhnul a rád bych se postavil lidem, kteří mě obvinili," citoval hráče Verony server deníku Gazzetta dello Sport. "Rozhodl jsem se pro maximální protest, protože mi zničili život kvůli něčemu, co jsem neudělal. Budu tady, dokud mi nedojdou síly," uvedl Pesoli, kterému se nelíbí, že byl potrestán jen na základě výpovědí dalších fotbalistů.

Pesoli v minulosti působil v Sieně, která je jedním z řady celků zapletených do aféry, v níž se před soudem zpovídá 44 osob a 13 klubů. Jsou mezi nimi například bývalí hráči italské reprezentace Giuseppe Signori a Stefano Mauri s Cristianem Donim.

První tresty byly vyneseny v pátek a vedle Pesoliho dostal například desetiměsíční distanc trenér úřadujícího šampiona Juventusu Antonio Conte. Třiačtyřicetiletý kouč, kterého u týmu dočasně nahradí asistent Massimo Carrera, během působení v druholigové Sieně v sezoně 2010/11 věděl o ovlivnění výsledků dvou zápasů a záležitost nenahlásil. Podle původního obvinění se na zmanipulování zápasů podílel, toho však byl zproštěn.

Reklama

Související témata: