Hlavní obsah

Juventus porazil v prodloužení Neapol a získal italský Superpohár

Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu Turín získali popáté v historii italský Superpohár. Úřadující mistr porazil v Pekingu vítěze domácího poháru Neapol 4:2 po prodloužení a z trofeje se raduje poprvé od roku 2003. Poražení dohrávali zápas bez dvou vyloučených, červenou kartu dostal i trenér Walter Mazzarri. Na protest proti výkonu rozhodčího pak Neapolští bojkotovali slavnostní vyhlášení a hned po závěrečném hvizdu odešli do šaten.

Foto: Jason Lee, Reuters

Gólman a kapitán Juventusu Gianluigi Buffon zvedá nad hlavu Superpohár, který jeho tým získal v Pekingu po vítězství nad Neapolí v prodloužení.

Článek

Neapol poslal do vedení v 27. minutě Uruguayec Edinson Cavani, ale za deset minut vyrovnala letní posila Juventusu z Udine Ghaňan Kwadwo Asamoah. Těsně před přestávkou vrátil pátému týmu Serie A vedení Makedonec Goran Panděv, ale v 73. minutě hráči "Staré dámy" znovu vyrovnali z penalty, kterou proměnil Chilan Arturo Vidal.

Neapoli se nepovedl závěr utkání. Pět minut před koncem byl za údajnou urážku pomezního rozhodčího vyloučen Panděv a v nastavení musel ze hřiště po druhé žluté kartě také kolumbijský obránce Juan Zúňiga. To už neudržel nervy na uzdě ani trenér Mazzarri a po vypršení základní hrací doby protestoval tak vehementně, že jej rozhodčí vykázal na tribunu.

Juventus si v početní převaze poradil a v nastaveném čase vstřelil dva góly. Do vlastní branky v 97. minutě zamířil Cristian Maggio, čtyři minuty po něm zdvojnásobil vedení turínského celku střídající Černohorec Mirko Vučinič.

S hráči "Juve" nemohl slavit trenér Antonio Conte, který v pátek dostal od disciplinární komise italského svazu desetiměsíční distanc za účast v sázkařském a korupčním skandálu. Na lavičce ho nahradil asistent Massimo Carrera.

Juventus Turín - Neapol 4:2 po prodl. (1:2, 2:2)
Branky: 37. Asamoah, 74. Vidal z pen., 97. vlastní Maggio, 101. Vučinič - 27. Cavani, 40. Panděv. ČK: 85. Panděv, 90.+3 Zúňiga (oba Neapol).

Reklama