Hlavní obsah

Trenér Juventusu Conte s odvoláním proti vysokému trestu neuspěl

Řím

Italský soud potvrdil kouči Juventusu Antoniovi Contemu desetiměsíční trest za rozsáhlou korupční a sázkařskou aféru. Naopak hráči turínského klubu Simone Pepe a Leonardo Bonucci, kteří měli ovlivňovat výsledky zápasů, potrestámi nebudou.

Foto: Alessandro Bianchi , Reuters

Trenér Juventusu Antonio Conte přichází k soudu.

Článek

Třiačtyřicetiletý Conte byl potrestán za to, že během působení v druholigové Sieně v sezóně 2010/11 věděl o ovlivnění výsledků dvou zápasů a záležitost nenahlásil. Podle původního obvinění se měl bývalý reprezentant na zmanipulování zápasů podílet, toho však byl zproštěn.

Conte nadále tvrdí, že je nevinen, a chce se odvolat k Italskému olympijskému výboru, který je v na Apeninském poloostrově nejvyšší sportovní autoritou. Lépe dopadl s odvoláním jeho asistent Angelo Alessio, jemuž byl původní trest snížen z osmi měsíců na šest. Během trestu Conteho u týmu nahradí Massimo Carrera.

Obránce Juventusu Leonardo Bonucci byl podezřelý z ovlivňování výsledků během svého působení v Bari. Jeho spoluhráč ze zálohy Simone Pepe, byl pro změnu obviněn, že zakázané praktiky nenahlásil. Oba však vyvázli bez trestu, proti čemuž se neúspěšně odvolali právníci italského svazu.

Očištěn ze zapletení do rozsáhlé aféry, kvůli které skončilo před soudem 44 osob a 13 klubů, byl také bývalý italský reprezentant Marco Di Vaio. Bývalému hráči Boloni, jenž v červnu odešel do Montrealu, hrozil roční trest.

Reklama

Související témata: