Hlavní obsah

Berbatov rozzuřil Fiorentinu a vyjednává s Fulhamem

Manchester

Nechtěný útočník Manchesteru United Dimitar Berbatov v milované Británii zůstane, i když jeho přestup do Fiorentiny byl téměř hotovou věcí. Chyběla mu jen lékařská prohlídka. Jednatřicetiletý Bulhar ale do Itálie nedorazil a vyvzdoroval si odchod do anglického Fulhamu. Vedení Fiorentiny to naštvalo, protože hráči zaplatilo i letenky.

Foto: ČTK

Bulharský fotbalista Dimitar Berbatov (vpravo) ještě v dresu United.

Článek

"Nehledě na jeho kvality jsme proto rádi, že takový hráč do Fiorentiny nepřijde. Nezaslouží si naše město, dres a hodnoty, které reprezentuje," uvedla Fiorentina na svém webu. Z překaženého transferu viní kluby, které se do boje o Berbatova vložily v době, kdy už byl útočník jednou nohou ve Florencii.

Juventus, na nějž kritika mířila především, to však odmítl. "Jednali jsme maximálně férově a transparentně s ohledem na dynamiku trhu," uvedl generální ředitel turínského klubu Giuseppe Marotta. "Vstoupili jsme do toho, až když jsme slyšeli, že odmítl Fiorentinu. Mezitím dostal nabídku i od Fulhamu. Hráč nám řekl, že chce kvůli rodinným důvodům zůstat v Anglii," dodal Marotta.

Berbatov přestoupil do Manchesteru United v roce 2008 z Tottenhamu. V minulé sezóně přišel o místo v základní sestavě, v níž nastoupil pouze v pěti ligových zápasech. Jeho situace by se zřejmě ještě zhoršila po nedávném příchodu Robina van Persieho z Arsenalu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články