Hlavní obsah

AS Řím - Boloňa 2:3Zemanův AS Řím ztratil dvoubrankové vedení a prohrál s Boloňou

Řím

Fotbalisté AS Řím vedení českým trenérem Zdeňkem Zemanem ztratili během dvou minut dvoubrankový náskok a nakonec v italské lize prohráli doma s Boloňou 2:3. Celek z hlavního města tak nenavázal na minulou výhru nad Interem Milán a ve 3. kole soutěže poprvé nebodoval.

Foto: Tony Gentile, Reuters

Zklamaný útočník AS Řím Francesco Totti

Článek

Římané začali na svém stadiónu Olimpico dobře a po čtvrthodině hry vedli po brankách mladíků Alessandra Florenziho a Argentince Erika Lamely. Soupeři však dokonale vyšel druhý poločas. Mezi 72. a 73. minutou vyrovnali slepenými góly Alessandro Diamanti a Alberto Gilardino, který navíc v první minutě nastavení dokonal obrat.

Stoprocentně úspěšné zůstaly po třech zápasech Lazio Řím, mistrovský Juventus Turín a Neapol. Všechny tři celky dnes vyhrály shodně 3:1.

Lazio s útočníkem Liborem Kozákem na lavičce zvítězilo ve Veroně, za kterou se nedostal do hry další český záložník Kamil Vacek. Dvěma zásahy pomohl římskému celku Brazilec Hernanes, jednou se přesně trefil Němec Miroslav Klose.

Juventus uspěl na půdě FC Janov. Zápas ve prospěch "Staré dámy" otočili v závěrečné půlhodině Emanuele Giaccherini, z penalty střídající Černohorec Mirko Vučinič a další náhradník Kwadwo Asamoah z Ghany.

Neapol si doma poradila s Parmou. Už ve třetí minutě se prosadil z pokutového kopu uruguayský kanonýr Edinson Cavani, kterého napodobili Makedonec Goran Panděv a po minutě na hřišti Lorenzo Insigne.

Italská fotbalová liga - 3. kolo:
Chievo - Lazio Řím 1:3 (83. Pellissier z pen. - 5. a 74. Hernanes, 38. Klose)
AS Řím - Boloňa 2:3 (7. Florenzi, 16. Lamela - 72. a 90.+1 Gilardino, 73. Diamanti)
FC Janov - Juventus Turín 1:3 (18. Immobile - 61. Giaccherini, 78. Vučinič z pen., 84. Asamoah)
Fiorentina - Catania 2:0 (3. Jovetič, 65. Toni)
Neapol - Parma 3:1 (3. Cavani z pen., 39. Pandev, 77. Insigne - 44. Parolo)
Pescara - Sampdoria Janov 2:3 (75. Celik, 90. Caprari - 31. a 76. Maxi López, 60. Estigarribia)
Siena - Udine 2:2 (70. Calaio, 77. Ze Eduardo z pen. - 3. Basta, 6. Di Natale)
FC Turín - Inter Milán 0:2 (13. Milito, 83. Cassano)

Reklama

Související témata: