Hlavní obsah

Juventus mrzí konec rekordní série, ale už se soustředí na Ligu mistrů

Turín

Fotbalisté Juventusu chtějí co nejrychleji zapomenout na zklamání ze sobotního zápasu s Interem Milán (1:3), který v italské lize utnul jejich rekordní sérii 49 utkání bez porážky. Turínský celek se ale nyní už soustředí na důležitý středeční duel s Nordsjaellandem v Lize mistrů.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Zklamaní fotbalisté Juventusu po porážce od Interu.

Článek

"Je škoda, že skončila naše rekordní série, díky níž jsem na hráče hrdý. Musíme především poděkovat fanouškům, kteří nás povzbuzovali až do úplného konce," uvedl asistent Angelo Alessio, zastupující distancovaného hlavního trenéra Juventusu Antonia Conteho.

Mrzelo ho, že tým proti Interu v prvním poločase nepojistil bleskovou vedoucí branku Vidala z 18. vteřiny a po přestávce třikrát inkasoval. "V úvodních deseti minutách se do tří gólových šancí dostali Claudio Marchisio a Arturo Vidal. Inter si toho moc nevytvořil a měl snad jedinou střelu Antonia Cassana vedle. V druhém poločase jsme to už nebyli my a od gólu z penalty jsme se trápili," litoval Alessio.

Podle brankáře "Staré dámy" Gianluigiho Buffona byl milánský tým silnější jak po taktické stránce, tak svým nasazením. "Je to nemilá porážka, nějak jsme si odvykli odcházet ze zápasů s prázdnou. Inter však hrál chytře a byl hladovější po úspěchu, takže si vítězství zasloužil," uvedl Buffon. "Škoda, protože jsme měli šanci natáhnout svou šňůru proti silnému protivníkovi. Porážka však nemění nic na tom, čeho tento tým v poslední době dosáhl," řekl záložník Marchisio.

Úřadující italský mistr a lídr Serie A se už plně soustředí na domácí duel s dánským Nordsjaellandem v Lize mistrů, kde zatím získal jen tři body za tři remízy. "Jsem si jistý, že na nás ligová porážka nezanechá žádnou újmu. Máme před sebou velmi důležitý středeční zápas, který potřebujeme vyhrát," uvedl Alessio. "Proti Nordsjaellandu to pro nás bude zřejmě klíčové utkání v boji o postup ze skupiny," dodal Marchisio.

Reklama

Související témata: