Hlavní obsah

VIDEO: Zkrat italského fotbalisty De Rossiho: Vyloučení, distanc i vyřazení z reprezentace

Italský fotbalista Daniele De Rossi má další problém. Poté, co částečně zažehnal spory s trenérem AS Řím Zdeňkem Zemanem, přišel jeho další zkrat. Devětadvacetiletý hráč neunesl napjatou a vyhrocenou atmosféru nedělního městského derby s Laziem Řím a v nastavení prvního poločasu se nechal zbytečně vyloučit. Za úder do tváře protihráče Stefana Mauriho ho kouč italské reprezentace Cesare Prandelli dokonce vyřadil z národního týmu.

De Rossi uhodil soupeře do tváře.

 
Článek
Fotogalerie

De Rossi se zrovna nemusí s českým trenérem Zdeňkem Zemanem, který po svém návratu na lavičku AS Řím odstavil dřívější hvězdu klubu na vedlejší kolej. Zkušený český kouč se i tak rozhodl dát italskému reprezentantovi další šanci a v derby proti Laziu měl De Rossi ukázat, že je stále nepostradatelným hráčem základní sestavy.

Místo toho ale přišlo zbytečné vyloučení, prohra AS Řím 2:3 a také vyřazení z italské reprezentace. De Rossi se stal už šestým vyloučeným hráčem v posledních čtyřech derby obou římských rivalů. Disciplinární komise Serie A navíc rozhodla o třízápasovém trestu, takže si De Rossi znovu zahraje až v prosinci.

„Je to hanba. Dva dny jsme se bavili o tom, jak se na hřišti nesmíme chovat. Když se do derby až příliš vžijete, doplatíte na to," prohlásil po zápase kouč AS Řím Zdeněk Zeman. De Rossi po svém zákroku přišel o středeční přátelský zápas italské reprezentace s Francií. Trenér Cesare Prandelli ho vyloučil kvůli tzv. etickému kodexu a devětadvacetiletému hráči vzkázal, aby se podobných zákroků vyvaroval. Možná si přitom vzpomněl na De Rossiho loket ve tváři Američana Briana McBridea, který si na MS 2006 odnesl ze vzdušného souboje krvavý šrám.

Reklama

Související témata: