Hlavní obsah

Neapol - Pescara 5:1Neapol porazila Pescaru a na vedoucí Juventus ztrácí dva body

Aktualizováno

Fotbalisté Neapole si upevnili druhé místo v italské lize. V 15. kole porazili nováčka Pescaru jasně 5:1 a na vedoucí Juventus ztrácejí dál dva body. Bývalý tým českého trenéra Zdeňka Zemana naopak prohrál počtvrté za sebou a zůstává poslední. Současné Zemanovo mužstvo AS Řím vyhrálo v Sieně 3:1 a je šesté.

Marek Hamšík se podílel na kanonádě proti Peskaře.

Článek

Neapoli se doma povedl vstup do utkání a po čtvrthodině vedla zásluhou Inlera a Hamšíka o dva góly. Krátce poté sice snížil Bjarnason, ale po přestávce v pokutovém území fauloval jeho spoluhráč Bocchetti a dostal červenou kartou.

Následnou penaltu proměnil v 58. minutě Cavani, uruguayský útočník pak za pět minut přidal další branku, která pro něj byla desátou ligovou trefou v sezoně. Dvanáct minut před koncem uzavřel skóre rovněž svým druhým zásahem Švýcar Inler.

AS Řím nezačal v Sieně dobře a od 25. minuty prohrával po trefě Neta. Zemanovi svěřenci zabrali až po změně stran, kdy zápas otočili dvěma góly Destro a jedním střídající Perrotta. Hosté vyhráli potřetí za sebou a jindy rezervovaný a kritický Zeman své hráče tentokrát chválil.

"Nejdřív byli hráči líní. Ve druhém poločase jsme už ale hráli hodně dobře a potvrdili jsme, že jsme na tom dobře fyzicky," uvedl Zeman. Jeho tým vsadil v samém závěru na hru s pěti útočníky a vyslal celkem 18 střel. "Pro mě byl nejlepší náš opravdu ofenzivní závěr zápasu. Přijelo za námi z Říma dost fanoušků a já myslím, že proto, že chtěli vidět góly," dodal spokojený Zeman.

Naplno bodoval i druhý římský celek Lazio, které přehrálo Parmu 2:1. Domácím zařídili v prvním poločase dvoubrankový náskok Biava a Klose. Německého autora devíti gólů v ročníku krátce před pauzou vystřídal český reprezentant Libor Kozák, ale neprosadil se. Po změně stran už jen zdramatizoval duel snížením Belfodil.

Třetí Inter přerušil sérii tří ligových zápasů bez vítězství a doma porazil 1:0 Palermo díky vlastnímu gólu Garcíi ze 74. minuty. Milánský tým ztrácí na vedoucí Juventus čtyři body.

Italská fotbalová liga - 15. kolo:
Neapol - Pescara 5:1 (9. a 78. Inler, 58. z pen. a 63. Cavani, 15. Hamšík - 18. Bjarnason)
Boloňa - Bergamo 2:1 (16. Diamanti, 70. Gabbiadini - 50. Denis)
FC Janov - Chievo 2:4 (40. Said, 56. Jankovič - 14. z pen., 22. a 45. Paloschi, 90. Stoian)
Inter Milán - Palermo 1:0 (74. vlastní García)
Lazio Řím - Parma 2:1 (25. Biava, 34. Klose - 66. Belfodil)
Siena - AS Řím 1:3 (25. Neto - 63. a 90.+2 Destro, 86. Perrotta)
Udine - Cagliari 4:1 (33. Pereyra, 39. Angella, 48. Danilo, 66. Pasquale - 80. Dessena)
Fiorentina - Sampdoria Janov 2:2 (21. a 75. Savič - 48. Krstičič, 72. vlastní Rodríguez).

Reklama

Související témata: