Hlavní obsah

VIDEO: Rasistické urážky v přípravě jen pršely. Fotbalisté AC Milán na protest odešli z hřiště

Milán

Kvůli rasistickým urážkám nedohráli fotbalisté AC Milán přípravný zápas s týmem Pro Patria ze čtvrté ligy. Hráči tmavé pleti v kádru osmnáctinásobného italského mistra se totiž stali terčem verbálních útoků části domácích fanoušků. Milánští odešli znechuceni z hřiště po necelé půlhodině hry.

Fotbalisty AC Milán v přípravě rasisticky uráželi

 
Článek

Situace vyvrcholila po 26 minutách utkání za bezbrankového stavu, kdy už Kevin-Prince Boateng neudržel nervy na uzdě, vzal míč a vztekle ho nakopl směrem k tribuně, odkud jej chuligáni častovali nadávkami. Pak svlékl dres, volným krokem zamířil z hřiště a spoluhráči ho následovali. Domácí hráč Dario Alberto Polverini se sice ještě pokoušel krátce Boatenga přemluvit, aby si odchod rozmyslel, ale nepochodil.

"Je nám líto velké části slušných fanoušků i hráčů Pro Patria, ale odejít bylo správné rozhodnutí, když čelíte něčemu takovému. Tato necivilizovaná gesta musejí přestat. Itálie potřebuje být vzdělanější a inteligentnější. Doufám, že náš dnešní postoj bude zřetelným signálem," prohlásil kouč AC Massimiliano Allegri.

Ačkoli místní hlasatel několikrát fandy vyzval, aby se chovali slušně, a rozhodčí zápas předtím přerušil, nakonec ho předčasně ukončil. Nejvíce si podle Gazzetty dello Sport vyslechli právě ghanský záložník Boateng, Urby Emanuelson, Sulley Muntari a M'Baye Niang.

Hráči milánského velkoklubu se chtěli proti týmu z města Busto Arsizio rozehrát po zimní pauze, která jim skončí v neděli ligovým zápasem se Sienou.

Reklama

Související témata: