Hlavní obsah

VIDEO: Znechucený Berlusconi hrozí. AC Milán ukončí kvůli rasismu zápas i v Lize mistrů

Fotbalisté AC Milán jsou podle majitele klubu Silvia Berlusconiho připraveni odejít ze hřiště kvůli projevům rasismu i při velkých zápasech včetně Ligy mistrů. Reagoval tak na čtvrteční odstoupení z přípravného zápasu s týmem ze čtvrté ligy Pro Patria.

Fotbalisty AC Milán v přípravě rasisticky uráželi.

 
Článek

Hráči tmavé pleti v kádru osmnáctinásobného italského mistra se na hřišti Pro Patria stali terčem verbálních útoků části domácích příznivců.

Situace vyvrcholila po šestadvaceti minutách duelu za bezbrankového stavu, kdy už Kevin-Prince Boateng nervově nevydržel, vzal míč a vztekle ho nakopl směrem k tribuně, odkud jej chuligáni častovali nadávkami. Pak svlékl dres, volným krokem zamířil z trávníku a spoluhráči ho následovali. Domácí hráč Dario Alberto Polverini se sice ještě pokoušel krátce Boatenga přemluvit, aby si odchod rozmyslel, ale nepochodil.

"Garantuji vám, že hráči se podobně zachovají ve všech zápasech, včetně evropských pohárů," prohlásil Berlusconi, který prý telefonoval Boatengovi, aby mu pogratuloval k tomu, že měl tolik odvahy, že vedl odchod hráčů ze hřiště.

Ghanský záložník se dočkal podpory také od italského svazu a od hráčské unie. Prostřednictvím Twitteru obdržel množství podpůrných vzkazů od fanoušků i bývalých či současných fotbalových hvězd včetně Marka Materazziho či Paricka Vieiry. "Díky za všechnu podporu. Moc to pro mě znamená," vzkázal Boateng.

Rasistické projevy fanoušků Pro Patria už vyšetřuje policie, které se povedlo identifikovat šest podezřelých. Jeden z nich ve věku 20 let už byl obviněn.

Reklama

Související témata: