Hlavní obsah

Bilbao ostrouhalo, rozhádaný mistr světa Llorente odchází zdarma do Juventusu

Fotbalový útočník Fernando Llorente se dočká odchodu z Bilbaa, o který usiluje už od loňského léta. Stane se novou posilou Juventusu Turín, ale k týmu úřadujících italských šampiónů se připojí až po skončení jarní sezóny. Vedení "Staré dámy", které o španělského mistra světa a Evropy usilovalo několik měsíců, dnes oznámilo, že s urostlým kanonýrem podepsalo čtyřletý kontrakt.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hvězdný útočník Bilbaa Fernando Llorente se dočkal přestupu do Juventusu Turín.

Článek

Juventus, v jehož vedení figuruje i bývalý český reprezentant Pavel Nedvěd, si může pochvalovat dobrý obchod. Za obávaného střelce, který se ale letos souží spíš na lavičce náhradníků, nebude platit odstupné. Llorentemu totiž v červnu v Bilbau vyprší smlouva. "Budoucnost Fernanda Llorenteho je černobílá," uvedl Juventus v prohlášení.

Dneškem tak končí dlouho táhnoucí se sága, kterou Llorenteho odchod z baskického klubu připomínal.

Llorente po minulé sezóně, v níž Athletiku pomohl až do finále Evropské ligy, dal najevo své přání odejít. V Bilbau, na jehož úkor na podzim postoupila pražská Sparta ze základní skupiny Evropské ligy, proto upadl v nemilost. Po hádce s trenérem Marcelem Bielsou pak navíc definitivně vypadl ze sestavy.

Ve španělské lize během sezóny ještě ani jednou nenastoupil v základní sestavě a při 12 startech dal jedinou branku. Loni se přitom v Primera Division trefil sedmnáctkrát. Od nové sezóny tak Llorente bude o obnovu reputace bojovat na své první zahraniční štaci v Juventusu.

Reklama

Související témata: