Hlavní obsah

Rebel Balotelli přestoupil z Manchesteru City do AC Milán

Řím

Kontroverzní forvard Mario Balotelli se stane novou posilou italského týmu AC Milán. "Rossoneri" za dvaadvacetiletého fotbalistu údajně zaplatilo Manchesteru City 20 miliónů eur a ve středu po lékařské prohlídce s ním podle agentury ANSA podepíše kontrakt do roku 2017.

Foto: Sport.cz

Mario Balotelli přestoupil z Manchesteru City do AC Milán.

Článek

Balotelli se vrací do Itálie po necelých třech letech v Anglii, během kterých na sebe v Citizens upozornil zejména různými výstřelky a disciplinárními prohřešky. S kamarády například zapálil vlastní dům zábavní pyrotechnikou, měl řadu konfliktů se spoluhráči a naposledy se při tréninku popral s trenérem Robertem Mancinim.

Nechvalně se o Balotellim vyjádřil i majitel AC Milán Silvio Berlusconi, který nedávno útočníka označil za "zkažené jablko". Bývalý italský premiér současné prohlásil, že klub takového hráče nepotřebuje, ale posléze se za svá slova omluvil.

Balotelli v minulosti působil také v konkurenčním Interu Milán, s nímž třikrát vyhrál Serii A a v sezóně 2009/2010 byl rovněž u triumfu v Lize mistrů. Do Manchesteru City poté vicemistr Evropy z loňského roku odešel v srpnu 2010 za 22 miliónů eur.

Reklama