Hlavní obsah

VIDEO: Při večeři Balotelliho tekla krev, policie rozháněla fanoušky slzným plynem

Praha

Běsnění vypuklo v Miláně po přestupu italského fotbalového reprezentanta Maria Balotelliho. Jen pár hodin stačilo, aby už bývalý útočník Manchesteru City postavil nové působiště vzhůru nohama. Dvaadvacetiletý Ital původem z Ghany pobláznil město, respektive tu část, která při fotbale stojí na straně AC.

Balotelli se v Miláně pozdravil s fanouškyVideo: Reuters

 
Článek

Naštvaný Mario Balotelli zahazuje dres Interu Milán

Balotelli dorazil do Itálie tryskáčem ve středu ráno. Na letišti se ocitl v obležení médií. Mířil do nemocnice Busto Arsizio, aby absolvoval vstupní prohlídku. Když prošel, byly dva a půl roku v Manchesteru City definitivně minulostí.

„Navždy budu mít v srdci geniální spoluhráče, trenéra i fanoušky. Byli skvělí a vždy se mnou. Ten klub má velkou budoucnost a navždy zůstane v mém srdci," vyprávěl srdceryvně Balotelli a přiznal, že loučení s trenérem Robertem Mancinim bylo hodně emotivní.

„Mluvili jsme spolu dříve, než jsem dal sbohem spoluhráčům při jídle před jejich zápasem s QPR. Roberto byl smutný, já rovněž. Vím, jak byl důležitý pro moji kariéru. Nikdy mu nepřestanu být vděčný za důvěru, kterou ke mně choval," říkal Balotelli.

Společnost mu dělal viceprezident klubu

Čekala jej první večeře v Miláně, kde hrál v letech 2006-2010 za Inter. Aby doplnil energii po tři hodiny dlouhé zdravotní prověrce, vyrazil do centra. Společnost mu dělal Adriano Galliani, viceprezident AC Milán. „Získat Maria je jako sen. Byl dlouho v našich srdcích, o jeho angažování snil i náš šéf Silvio Berlusconi. Balotelli představuje obrovskou posilu pro náš tým," rozplýval se Galliani.

Oba aktéři si při servírování těstovin a ryb mohli nechat zdát o klidu. Restauraci nedaleko katedrály Dome během chvilky oblehlo několik tisíc fanoušků ultras milánského AC. Z angažování borce, který bude ročně pobírat pět miliónů eur (cca 125 miliónů korun), byli blahem bez sebe. „S ním přichází nová éra klubu, budeme mnohem silnější," rozplýval se jeden z příznivců pro televizi Rai Uno. Mnozí už měli černočervený dres s Balotelliho jmenovkou a jeho číslem 45.

Ke klidné siestě mělo však shromáždění nejvěrnějších fanoušků hodně daleko. Zasahovat museli policejní těžkooděnci, několik příznivců skončilo v krvi a putovalo do nemocnice. Jeden z policistů potřeboval lékařskou pomoc po zásahu lahví. Nakonec strážci pořádku museli použít slzný plyn, aby rozvášněné fanoušky dostali pod kontrolu. Náladu Balotelliho obdivovatelům však nesebrali.

Připomněli mu zahozený dres rivala

„Před lety jsi zahodil po....ý dres Interu na zem, teď jsi v Miláně. Tvé sny se splní, tvé góly budou nejlepší, budeme vítězit s Mariem," zpívali fanoušci AC mimo jiné v narážce na okamžik z jara 2010, kdy Balotelli tehdy zahodil po zápase Ligy mistrů s Barcelonou dres odvěkého rivala Interu.

Jeho kádr opustil Balotelli v létě 2010, kdy odešel do Manchesteru City. V probíhající sezóně se však útočníkovi v kádru obhájce anglického titulu příliš nedařilo. V Premier League vstřelil jediný gól Wiganu, pouze jednu trefu si připsal v základní skupině Ligy mistrů. Navíc měl řadu kontroverzí se spoluhráči, nedávno se na tréninku dostal dokonce do šarvátky s trenérem Mancinim.

„Nemohl jsem se dočkat, až budu v AC," rozplýval se Balotelli, který měl letošní sezónu v City označit za noční můru. „Vždy jsem chtěl být součástí rossoneri. Ale hrál jsem prostě v jiných klubech. Jakmile se však naskytla možnost přestupu do AC, neváhal jsem ani okamžik," tvrdil Balotelli.

Reprezentant Itálie se upsal AC Milán na čtyři a půl roku, italský klub musel na účet Manchesteru City poslat podle britských médií 20 miliónů liber (600 miliónů korun).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články