Hlavní obsah

Na Anglii bylo skoro všechno špatné, vzkazuje Balotelli z Milána

Milán

Nikdo nemohl očekávat, že Mario Balotelli bude o svém působení v Manchesteru City mluvit jen ve smířlivém tónu. Kromě úrovně Premier League však strhal téměř všechno, co mohl. Nezapře se tedy ani po přestupu. Balotelli je nepochybně velký hráč, ale jak nedávno poznamenal kouč City Roberto Mancini, není jednoduché v něm zkrotit ono „velké dítě“. V Miláně se italského hráče bude snažit ukočírovat také nový kouč Massimiliano Allegri. Především ale musí „zabrat" sám Balotelli.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Balotelli se pyšní se svou novou chloubou.

Článek

Po svém příjezdu do Milána se Balotelli na tiskové konferenci o své tříleté anglické štaci rozpovídal před novináři.

„Nelituji času stráveného v Manchesteru. Musím poděkovat všem fanouškům City, protože na mě byli vždy milí a podporovali mě ve zlých časech. Také děkuji svým bývalým spoluhráčům a trenérovi," řekl italský reprezentant.

Vzhledem k napjatému vztahu mezi Balotellim a Mancinim je k nevíře, že se útočník i k této části svého manchesterského angažmá vrací s takovou pokorou.

Příliš pozitiv nenašel

„Nakonec jsem ale rád, že jsem Anglii opustil. Bavil mě čas strávený v Carringtonu (tréninkové centrum Manchesteru City - pozn. red.) a rád budu vzpomínat na trenéra a spoluhráče. Všechno ostatní bylo špatné. Novináři, počasí, jídlo. Ani řídit jsem nemohl, jak jsem zvyklý."

Na důkaz toho, že Balotellimu v Anglii nesedí místní doprava, se nemuselo čekat dlouho. Krátce po svém příjezdu se mu totiž podařilo „zrušit" jeho luxusní auto. Navzdory převažující kritice našel italský forvard rovněž slova uznání, kterými ocenil úroveň tamní nejvyšší soutěže.

„Abych byl upřímný, Premier League je skvělá, řekl bych, že vůbec nejlepší. Od fanoušků až po stadióny. Přesto si nejsem jistý, jestli se tam budu chtít někdy vrátit. Momentálně chci být tady v Miláně. Nemusíte tomu ale rozumět, je mi jedno, co si o tom myslíte," přešel Balotelli do své obvyklé rétoriky.

Těší ho, že je doma

„Předně, být v Miláně znamená, že jsem blízko své rodině a přátelům. Navíc jsem vždycky snil, že budu hrát za Milán a vyhrávat s ním. Přál bych si však, aby za mě mluvili výkony na hřišti. Tři roky jsem byl pryč. Za tu dobu jsem dospěl a jsem tady, abych vyhrával," pokračoval.

Během své ostrovní anabáze dostalo obávané „enfant terrible" šanci hned k několika reparátům. Noční tahy, zvažovaná žaloba na klub a rvačka s trenérem - nad tím vším by přivřeli oči v málokterém týmu. Nakonec ale stejně Balotelli odešel.

Nyní je v Miláně, čímž dostal další možnost k nápravě. V prvním utkání, které se svým novým klubem vyhrál 10:0 nad soupeřem z páté ligy, se jednou trefil a dvakrát na gól přihrál. Je však pouze na něm, aby v Milánu předvedl, že kromě umění fotbalu ovládá i disciplínu, která ve světě vrcholového fotbalu je, jak už se mnohokrát ukázalo, stejně důležitá.

Reklama