Hlavní obsah

Trenér Zeman na lavičce AS Řím skončil

Trenér Zdeněk Zeman po osmi měsících skončil na lavičce AS Řím. Český kouč doplatil na sérii špatných výsledků a po pátečním porážce s Cagliari byl z funkce odvolán. "Giallorossi" nedokázali v italské Serii A pětkrát za sebou vyhrát a momentálně figurují až na osmém místě tabulky. Mužstvo dočasně převzal asistent Aurelio Andreazzoli.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Trenér Zdeněk Zeman na lavičce AS Řím skončil.

Článek

Římský tým zvítězil naposledy před Vánoci, kdy zdolal AC Milán 4:2. V novém roce vydoloval z pěti zápasů jen dva body. Proto se o možném Zemanově odvolání spekulovalo, ale ještě v úterý sportovní ředitel Walter Sabatini po dvou pohovorech s pětašedesátiletým koučem prohlásil, že má trenér důvěru.

Změnila to nečekaná prohra s Cagliari, kterému patřila před zápasem 16. příčka. V závěru utkání se k Zemanovi obrazně i doslova otočili zády i fanoušci AS, kteří ještě po zápase protestovali proti současným výsledkům před stadiónem. Po sobotní telefonické debatě s prezidentem klubu Jamesem Pallottou, který je v Bostonu, se vedení rozhodlo Zemana odvolat.

"Rozhodli jsme se propustit Zemana, protože to byl jediný možný krok," řekl novinářům jeden ze sportovních ředitelů AS Franco Baldini. "Není jediný, kdo nese zodpovědnost, ale v této chvíli můžeme vyměnit jen trenéra. Andreazzolimu věříme, zná hráče. Je tu dlouho, takže se tím ušetří čas," uvedl Baldini na adresu asistenta, jenž v klubu pracuje od roku 2005.

Zeman poprvé působil na lavičce AS v letech 1997 až 1999, kdy uvedl do velkého fotbalu současnou klubovou ikonu Franceska Tottiho. Návrat do Říma si Zeman vysloužil povedenou minulou sezónou v Pescaře, kterou dovedl k postupu do Serie A.

Reklama

Související témata: