Hlavní obsah

Byli zavření jako škeble, spílal Plzeňákům zklamaný neapolský legionář Panděv

Frustrovaní byli až hrůza. Kopali kolem sebe, nadávali, párkrát si i uplivli, jen aby ze sebe dostali zlobu. Druhý tým skvostné italské Serie A a na evropské scéně vypadne s Plzní. „Omlouváme se, ale my dál chtěli,“ vzkazoval po vyřazení z Evropské ligy zklamaný makedonský legionář Goran Panděv neapolským tifosi. „Na těžkém hřišti a proti soupeři zavřenému jako škeble to ale prostě nešlo. Odčiníme to v lize,“ sliboval.

Foto: Petr Josek, ČTK/AP

Hráči Neapole odcházejí ze hřiště po hořké lekci od Plzně.

Článek
Fotogalerie

Chtěli dál, o tom není sporu. A nic na jejich ambicích neměnila ani potupná tříbranková prohra v domácím duelu před týdnem na San Pauli. „Tam jsme o postup přišli a ještě teď je těžké vysvětlit, proč se to stalo. Byla v tom i pořádná smůla," hledal příčiny neapolského nezdaru gólman Morgan de Sanctis v prvním střetnutí.

„V odvetě jsme hráli poločas dobře, ale zase jsme nebyli schopni vstřelit branku. Po půli už byl ale náš výkon nevyvážený, z čehož soupeř profitoval," lakonicky glosoval prohru i ve druhém zápase.

Čekal jsem víc, přiznal kouč

„Snad se dalo s konfrontací ještě něco udělat, kdybychom během prvních deseti patnácti minut dali gól, i když by to bylo i tak těžké. Jenže poločas skončil bez branek a ve druhém už jsme se ocitli psychicky dole. Ne, nevzdali jsme se, ale pořádně jsme začali hrát teprve, když jsme o dva góly prohrávali," uznával kouč Neapole Walter Mazzarri, že jeho tým na zvrat a postup neměl a že si Plzeň postup zasloužila.

„Čekal jsem ale každopádně víc," podotkl okamžitě, ale nepřipustil, že by za nezdarem Neapole stál jeho experiment s ofenzivním rozestavením 4-3-3, na který vsadil. Stejně tak odmítl názor, že by snad vyřazení z Evropské ligy jeho mužstvo psychicky poznamenalo, jako když loni nešťastně vypadlo v osmifinále Ligy mistrů po souboji s londýnskou Chelsea. Neapol tehdy vyhrála doma 3:1, ale na Stamford Bridge prohrála 1:4 a vypadla.

Mazzarri: Vyřazení nevýhodu nepředstavuje

„Situace je úplně jiná. Loni jsme měli o nějakých dvanáct třináct bodů méně a v tabulce figurovali na sedmém místě, letos jsme v lize druzí a na Juventus ztrácíme jen čtyři body. Rozhodně pro nás není nevýhodou, že jsme z evropského poháru vypadli," oponoval Mazzari, že by se na jeho týmu dvě prohry s Plzní a vyřazení z Evropské ligy v následujících týdnech podepsalo.

„Mužstvo má v sobě patřičnou pokoru, a pokud dostaneme fyzickou a psychickou energii do rovnováhy, bude zase všechno dokonale fungovat," ujišťoval kouč Neapole sebe, hráče i okolí.

„Ostatně cesta, kterou jsme za posledního tři a půl roku ušli a práce, kterou jsme odvedli, o tom svědčí," dodával.

Reklama

Související témata: