Hlavní obsah

VIDEO: V Neapoli se zastavil život. Přijel Božský Diego a tifosi ho málem ušlapali

Neapol

Davové šílenství. Jinými slovy ani nejde popsat to, co se v tomto týdnu dělo uprostřed Neapole. Do třetího nejvíce osídleného italského města zavítal slavný fotbalista Diego Maradona a pod Vesuvem bylo pořádně rušno. Italští tifosi legendárního Argentince málem ušlapali, jen aby si došli pro podpis.

Diego Maradona v Neapoli.

 
Článek
Fotogalerie

Maradona byl na konci minulého roku v Itálii zproštěn obvinění z daňových úniků a po dlouhých letech se mohl postavit na italskou půdu jako čestný host, nikoliv jako hledaný a obviněný dlužník. Ikona Neapole, které pomohl k dvěma mistrovským titulům i triumfu v tehdejším Poháru UEFA, se dočkala vřelého přijetí.

Hon začal už na letišti

Hon italských fanoušků a novinářů na Maradonu začal už na letišti, při příjezdu na hotel v centru Neapole měl argentinský mistr světa z roku 1986 co dělat, aby se skrz rozvášněný dav doslova probil do komplexu. Na tiskové konferenci Maradona znovu prohlásil, že není podvodník a v Itálii nic nedluží.

„Já hrál fotbal a jiní za mě podepisovali. Ti, kteří jsou za dluh zodpovědní, chodí po Neapoli klidně dál," řekl Maradona. Ten měl zaplatit zhruba 37 miliónů eur, kvůli procedurálním chybám ale soud nařídil nové prošetření případu.

Zpívali mu chorály

Ani tak ale dvaapadesátiletý Argentinec neztratil nic ze své obrovské popularity. V Neapoli ho vítaly tisíce fanoušků, pod okny mu jeho nadšení příznivci dokonce zpívali oslavné chorály. A Maradona? Jako poděkování jim zamával svou „Boží rukou"...

Reklama

Související témata: