Hlavní obsah

Exsparťan Kucka vyhlíží bombastický přestup. V létě má zamířit do AC Milán

Milán

Slovenský fotbal se bude moct možná brzy pochlubit bombastickým přestupem. Exsparťanský záložník Juraj Kucka je velmi blízko angažmá v italském AC Milán. Zprávu přinesl fotbalový server goal.com.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Juraj Kucka v dresu Sparty.

Článek

K domluvě mezi Kuckovým FC Janov a milánským AC došlo podle serveru po pátečním střetnutí obou týmů v rámci 28. kola Serie A. Výkonný ředitel AC Adriano Galliani se podle goal.com na přestupu dohodl s prezidentem Janova Enrikem Preziosim s tím, že transfer by se měl realizovat v létě.

„Mohu potvrdit, že Milánští o něj měli zájem," sdělil Kuckův agent Karol Csontó už v lednu slovenskému listu SME s tím, že AC se o služby bývalého sparťana zajímá delší čas. Podle něj ale uskutečnění přestupu zatím hatila neochota ze strany Janova.

Na San Siro mířil už během minulého roku

„Setkal jsem se s představiteli milánského klubu, ale prezident Janova to celé zamítl a řekl, že se transfer může připravit na léto," dodal agent.

Šestadvacetiletý slovenský reprezentant už měl na San Siro nakročeno během minulého roku, to ho ale do svých řad lákal konkurenční Inter Milán. Ten na šikovného záložníka odkoupil od Janova 50 procent práv, nechal ale Kucku hrát na severozápadě Itálie dál v rámci hostování, z nějž si ho nakonec nestáhl.

„V zimě chtěl Janov za zbývajících 50 procent práv pět miliónů eur a kluby se nakonec nedohodly. Do úvahy připadalo několik alternativ. Janov nakonec koupil za sedm miliónů eur 50 procent práv zpátky a stal se znovu stoprocentním vlastníkem práv na hráče," vysvětloval zapeklitou situaci agent.

Reklama

Související témata: