Hlavní obsah

Finále poháru se odehraje v Římě, i když by šlo o tamní derby

Řím

Finále Italského fotbalového poháru se v květnu odehraje na Olympijském stadiónu v hlavním městě, i kdyby se v něm potkaly v derby Lazio a AS Řím. O možném přesunu se dosud spekulovalo kvůli násilnostem okolo pondělního ligového duelu městských rivalů, které odneslo zraněními osm lidí.

Foto: Max Rossi, Reuters

Radost fotbalistů AS Řím.

Článek

Lazio si účast ve finále již zajistilo postupem přes úřadujícího mistra Juventus, v druhém semifinále mezi Interem Milán a AS pojede římský tým odehrát středeční odvetu s náskokem 2:1 z prvního duelu. Atmosféru finále by 26. května mohly ovlivnit i volby římského starosty.

Prezident Serie A Maurizio Beretta ovšem přesun zápasu vyloučil. "V Miláně se hrálo poslední derby taky při volbách. Změna termínu zase nepřichází v úvahu kvůli finále Ligy mistrů. Finále se bude hrát v Římě," cituje Berettu agentura Reuters.

Před pondělním ligovém duelem (1:1) utrpěli dva lidé bodné rány a celkově bylo zraněno osm osob. Asi dvě stovky fanoušků Lazia také házely lahve a odpadkové koše k policistům, kteří je museli rozehnat slzným plynem. Události rozpoutaly i diskusi o tom, že by se vypjatá derby měla hrát už v odpoledních hodinách.

Reklama

Související témata: