Hlavní obsah

Udine - Lazio 1:0Lazio prohrálo důležitý duel v Udine a přišlo o pohárové umístění

Řím

Fotbalisté Udine porazili ve 32. kole italské ligy v souboji o účast v příštím ročníku Evropské ligy Lazio Řím 1:0 a posunuli se před něj o skóre na šesté místo tabulky. Lazio, na jehož lavičce strávil celý zápas útočník Libor Kozák, nedalo gól podruhé za sebou.

Článek

Lazio je s bilancí pouhých dvou výher druhým nejhorším týmem v lize za posledních deset kol a ani dnes se mu nepodařilo nepříznivou sérii změnit. Ze druhého místa, které Římané drželi v polovině sezony, se sesunuli už mimo pohárové příčky na sedmé místo.

O jediný gól dnešního duelu se postaral v 19. minutě Antonio Di Natale, který se pověsil do vzduchu po centru Gabriela Silvy. Udine prodloužilo domácí neporazitelnost s Laziem na šest zápasů, trvá již od roku 2007.

Atalanta se přiblížila v utkání na hřišti FC Janov díky remíze 1:1 udržení, zato domácí zůstali na sestupové 18. příčce. Do vedení je dostal v šesté minutě Antonio Floro Flores, jenže už za dvě minuty vyrovnal po rohovém kopu obránce Cristiano Del Grosso.

Bergamo, které kvůli korupci začínalo soutěž s dvoubodovým odpočtem, je třinácté, Janovu chybí k záchraně bod na Sienu, která má však k dobru nedělní přímý duel o udržení proti Chievu.

Italská fotbalová liga - 33. kolo:
FC Janov - Bergamo 1:1 (6. Floro Flores - 8. Del Grosso)
Udine - Lazio Řím 1:0 (19. Di Natale)

Reklama

Související témata: